Мусака от тиквички, картофи и кайма-как се приготвя

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мусака от тиквички, картофи и кайма-как се приготвя

Мнениеот sve_georgieva » ср юли 16, 2008 11:53 am

Моят мъж се е сетил за такава мусака, но аз не знам как се прави. Ако някой има такава рецепта, моля пишете ми. Предварително Ви благодаря!


ivanova
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: ср яну 30, 2008 8:29 pm

Мнениеот ivanova » ср юли 16, 2008 7:32 pm

:wink: ami az znam edna,ama dali e sashtata :?: tikvichki,patladjan,kartof-narqzvat se na daljina,leko se zaparjvat ,obache ima i kaima(moje i bez neq),narejdat se red patladjan,kaima,kartof,kaima,tikvicki kaima i taka se reduvat zaliva se sas beshamel i se zapicha do gotovnost :idea: :wink: :) dano ne zabravqm neshto :oops:

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет авг 28, 2008 4:10 pm

Аз мога да предложа рецепта за мусака само с тиквички: каймата се задушава с лук, морков, малко чубрица и целина. Като се свали от огъня се добавя един настърган домат и пресен магданоз. В намаслена тава се нарежда един слой тиквички, предварително остъргани и нарязани на шайби, един ред от плънката с кайма и т.н. докато се завърши с тиквички. Полива се с масло и се пече. Прави се заливка от ки.мляко и яйца и се запича отново.

Дано да ви допадне! :wink:

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » чет авг 28, 2008 7:57 pm

Мног ви благодаря за идеите, ще ги изпробвам :!: :wink: :wink: :wink:


george.t
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 6
Регистриран на: ср окт 01, 2008 2:22 pm

Мнениеот george.t » съб ное 15, 2008 1:21 am

Аз пък я готвя по със ориз вместо с картофи и е много вкусна:Запържваш лука и морковите добавяш малко чесън,целина,магданоз и копър.Нарязваш тиквичките на кубчета като за обикновенна мусака,измиваш и запържваш и ориза/гледай да не е бланширан/,размиваш каймата с малко вода и леко я кипваш,не забравяй да я разбъркваш за да не се слепне.След това събираш всичко заедно в тавичка слагаш сол,черен пипер,червен пипер и майорана.сипваш малко водичка покриваш с фолио и печеш на 180 за около 50мин. Заливката е като за обикновена мусака. Забележ.Не прекалявай с водата защото тиквичките пускат много.Успех:)



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост