Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
usib6tfj
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: вт фев 07, 2012 4:57 pm

Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот usib6tfj » нед авг 18, 2013 11:28 pm

Вече десет пъти се опитвам да направя шкембе чорба. Правя го точно по рецептите (пробвах няколко), ама накрая вместо тия вкусни еластични квадратчета, излизат едни гадни лиги, много меки и безформени.
Какво правя грешно?


BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот BRIDA » пон авг 19, 2013 9:52 am

Какво е шкембето :? дай повече инфо за да можем да ти отговорим :)
Изображение

usib6tfj
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: вт фев 07, 2012 4:57 pm

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот usib6tfj » пон авг 19, 2013 11:41 am

какво е шкембето?

Демек, от кое животно ли? Опитвах и с агнешко и с телешко; тук в Канада трудно се намира агнешко но един-два пъти успях. Във всички случаи шкембето е преварително почистено (че не дай боже някой да се оплаче), а онова дето го взимах най-последния път, беше и предварително накълцано на парчета.

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот BRIDA » пон авг 19, 2013 1:56 pm

хм....явно проблема е купешкото шкембе,което е почистено,,избелено,, с някакви ,,химии,, :? :? :? :? :? Потърси в някой специализиран магазин,избягвай да купуваш :? :? :? :? от големи супер маркети или замразено....
Изображение


Потребителски аватар
Lirinka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 139
Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
:: 17 рецепти от Lirinka
:: 644 снимки от Lirinka

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот Lirinka » вт авг 20, 2013 10:58 am

Според мен трябва да купуваш шкембе от магазин,за карантия.Колкото е по дебело шкембето,толкова по-добре,от тънкото нищо не става,за това ти се получава по този начин.Ако е полуфабрикат никога няма да се получи истински вкус на шкембе.Не знам Вие как го правите,но аз му слагам и малко препечено брашно.Успех!:)

Потребителски аватар
eni33
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 130
Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
:: 9 рецепти от eni33
:: 2 снимки от eni33

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот eni33 » вт авг 20, 2013 11:08 pm

Предполагам,че много го вариш.Шкембето,което е нарязано и изчистено е и почти сварено.И аз преди да разбера ,че е сварено го варях доста време и ми се получаваха същите меки ,безформени лиги.Сега като купя такова шкембе, го размразявам ,за да мога да го измия хубаво и почти не го варя.Изсипвам го в тенджера сипвам му прясното мляко,изчаквам го да кипне и го заливам със запръжката от малко брашно ,червен пипер и масло.
Успех!Дано това ти помогне!

CVETETO3101
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 126
Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
:: 10 рецепти от CVETETO3101

Re: Защо шкембето ми става на едни гадни лиги?

Мнениеот CVETETO3101 » нед авг 25, 2013 12:16 am

Защо не си вземеш цяло шкембе, а нарязано ? Вариш си го класически и после го нарязваш. После прясното мляко и запръжката.
Най-добре става от телешко шкембе, но и малки пресни розови шкембенца от млади прасенца - също са много сполучливи. Да си оближеш пръстите. :thumbsup: Опитвала съм и с агнешко шкембе, но никак не ми допадна. Вкусът е друг. :hungry:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта