molq vi za syvet

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
nadin
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 2
Регистриран на: ср авг 13, 2008 9:31 pm
:: 1 рецепти от nadin

molq vi za syvet

Мнениеот nadin » чет авг 14, 2008 8:35 pm

Moje li nqkoi da mi pomogne sys syvet!
Zgotvih edin bob, oba4e ne6to ne se svari dobre,
sosa stana perfekten,zelen4ucite sa dobre ovreli i za da ne prevryt boba mi ostana leko hrupkav.
Kakvo da napravq :cry: :cry: :cry:


korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq
Контакти:

Неуврял боб

Мнениеот korneliq » чет авг 14, 2008 8:54 pm

Здравей Надин :lol:
Не се притеснявай с неуврелия бобец. В Родопите имат една рецепта - препържен боб. След като го сготвят, го намачкват леко с вилица, изсипват го в тава, заливат го със запръжка от малко олио, 1-2 супени лъжици брашно и 1 супена лъжица червен пипер / може и леко лют / и го пъхат във фурната да се позапече. Става невероятно вкусе - остава на мазнина и се топи в устата. Пробвай - няма да съжаляваш и кажи резултата после. УСПЕХ !!! :wink:

nadin
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 2
Регистриран на: ср авг 13, 2008 9:31 pm
:: 1 рецепти от nadin

blagodarq za syveta

Мнениеот nadin » пет авг 15, 2008 10:47 am

blagodarq za syveta,
sega 6te probvam tazi rodopska recepta i dano stane.
posle 6te pisha pak

Потребителски аватар
desislawa
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 88
Регистриран на: ср яну 28, 2009 8:05 pm
:: 47 рецепти от desislawa

Мнениеот desislawa » ср фев 11, 2009 11:22 pm

За да се свари по-бързо боба трябва да се създаде алкална среда,а това става с лук -нарязана една глава на четвъртинки,моркови и малко олио.Сол никога не се слага,винаги накрая :)


Потребителски аватар
vasseto
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Мнениеот vasseto » чет фев 12, 2009 11:27 pm

Може да му сложиш малко водка или ракия но в началото на варенето, така винаги ще имаш сварен боб, а вкусът му по никакъв начин не се мени. :)



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта