эаливка эа мусака

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
zoi4ka
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: вт авг 19, 2008 11:34 am

эаливка эа мусака

Мнениеот zoi4ka » вт сеп 02, 2008 8:21 am

Добро утро на всички,ако някои энае как се прави эаливка эа мусака моля да пише.


Потребителски аватар
sumer
началник печка
началник печка
Мнения: 103
Регистриран на: съб юли 12, 2008 1:26 am

Мнениеот sumer » вт сеп 02, 2008 5:29 pm

Аз я правя с яйце,кисело мляко и много малко брашно.

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 889
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » вт сеп 02, 2008 5:54 pm

И аз да се включа - на всяка манджа мерудия :)

sumer е права, кисело мляко и яйца - според мен отношението е горе-долу кофичка кисело мляко на 2-3 яйца и малко брашно. Може и подправки да се сложат - чубрица, къри или каквото ви харесва.
Aut viam inveniam aut faciam

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » вт сеп 02, 2008 6:00 pm

Здравейте, тази вечер ще изпеча пилешки бутчета и за гарнитура ще приготвя пържени картофи със салатка.


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » ср сеп 03, 2008 3:25 pm

Заливката я правя много лесно с магическия миксер:
1-2 яйца + 2 с.л. брашно + 1 коф.к.лмяко + сол + черен пипер.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнениеот Sirena » чет сеп 04, 2008 11:31 am

Моята заливка е като на Рени, но с прясно мляко.

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет сеп 04, 2008 2:03 pm

Здравейте, аз я правя и в двата варианта. Когато е с кисело мляко слагам малко содичка да бухне. :wink:

Потребителски аватар
moleriq
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 14
Регистриран на: нед сеп 21, 2008 3:21 pm

Мнениеот moleriq » нед сеп 21, 2008 6:21 pm

много ми харесва заливката на мусаката :P :P :P

Потребителски аватар
vasseto
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Мнениеот vasseto » чет сеп 25, 2008 9:36 pm

аз ще ти предложа трети вариант:) - правиш сос бешамел със гъстота малко повече от палачинково тесто и заливаш мусаката:)

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » чет сеп 25, 2008 9:44 pm

O-o-o имаме нов член на форума!
Добре дошла Веси :!: Надявам се да се чувстваш тук като у дома си...
Радвам се,че идват нови хора с нови ИДЕИ :!: :!: :!:
Чакаме твоите рецепти!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта