Чугуннени съдове

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
anitka9204
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: ср май 20, 2015 9:32 am

Чугуннени съдове

Мнениеот anitka9204 » ср май 20, 2015 10:27 am

Здравейте,
от скоро съм в сайта, пък и в готварството съм сравнително нова, та за това реших да помоля професионалистите за съвет. Както вече споменах, от година насам съм се разготвила редовно, но определено ми е едно от любимите неща. Реших да го правя здравословно и качествено. Попрочетох тук и там, та реших, че чугунът ще е най-доброто решение, понеже разпределя топлината равномерно по целия съд и предполага готвене на по-ниски температури, което пък от своя страна е супер, защото се запазват витамините и минералите в продуктите, които използвам. Гледах Le Creuset, но те са много скъпи. За една тенджерка 600лв. не ми се дават. Спрях се на LAVA България. В сайта си имат страхотна презентация, и отзивите са добри, но някой от вас ползвал ли ги е? Какво Ви е мнението за тях? Пък и като цяло за чугуените съдове? :) :)


Потребителски аватар
didkapan
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 12
Регистриран на: пон мар 07, 2011 7:14 pm
:: 20 рецепти от didkapan
:: 53 снимки от didkapan

Re: Чугуннени съдове

Мнениеот didkapan » ср май 20, 2015 1:39 pm

Здравей Анитка, и на мен преди време ми бяха дошли такива мисли. Доста се интересувах - не само в нета, но и в Технополис преди време имаше презентации на чугунени съдове... Дори моя позната си взе тенджера и тиган... Тиганът не го ползва, защото е прекалено тежък и си отлежава в килера й, тенжерата я ползва отвреме-навреме, но предвид тежестта й също не е много ползвана... И засега се отказах от идеята да си купувам, мисля че глиненото гърне, гювеча и йената върши същата работа, и са много по-евтини.

Потребителски аватар
anitka9204
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: ср май 20, 2015 9:32 am

Re: Чугуннени съдове

Мнениеот anitka9204 » чет май 21, 2015 9:39 am

Гювеча е гледжосан, а глеча отделя разни канцерогенни гадости, така че със сигурност не ми е опция. Виж йенското стъкло е супер. Единствения му недостатък е, че се чупи лесно. Аз лично съм си счупила вече две тави, но пък храната приготвена в него е страхотна! Все пак ще си купя една касеролка на LAVA, че са им на промоция в момента и ще докладвам. Благодаря за съвета :)



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта