Сос за пълнени чушки с кайма и ориз

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате

Сос за пълнени чушки с кайма и ориз

Мнениеот srodni » 14 Септември 2008, Неделя, 17:23

Здравейте!Бихте ли споделили как се прави бял сос за пълнени чушки.Преди малко ги направиш,но ми се иска да има и сос за тях.Благодаря предварително!
srodni
аматьор с виличка
аматьор с виличка
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Февруари 2008, Петък, 16:14

 

реклама
 

Мнениеот gergan4eva » 14 Септември 2008, Неделя, 18:12

В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слага една супена лъжица брашно(може и препечено).Бърка се докато сместа потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно със сос от чушките ако ти е останал,ако не топла вода с малко зеленчуков булюн.Накрая се прибавя 2-3 с.л. кисело мляко,малко лимонов сок по желание и малко черен пипер.Да ти е вкусно
gergan4eva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Октомври 2007, Неделя, 13:53

Мнениеот reni55 » 14 Септември 2008, Неделя, 21:00

Аз го правя по друг начин:
Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджврата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.
Аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
 
Мнения: 1194
Регистриран на: 25 Юни 2008, Сряда, 18:49

Мнениеот george.t » 15 Ноември 2008, Събота, 1:04

Рени пак е дала най вкусната рецепта за сосчето,но аз бих използвал бял наместо черен пипер,все пак соса е бял нали?
george.t
чирак с черпак
чирак с черпак
 
Мнения: 6
Регистриран на: 1 Октомври 2008, Сряда, 13:22

Мнениеот Vania2006 » 15 Ноември 2008, Събота, 9:41

Не мисля,че пречи цвета на пипера.Аз го правя по същия начин,но с 1 яйце и повече подправки+чесън.
Ще опитам и рецептата на герганчето.
Аватар
Vania2006
майстор с шприц
майстор с шприц
 
Мнения: 77
Регистриран на: 18 Септември 2008, Четвъртък, 9:37

Мнениеот george.t » 15 Ноември 2008, Събота, 10:42

Не пречи Ваня,но все пак има една приказка че и окото храни,освен това белия пипер е по мек като вкус и това хармонира по добре с мляко и сметана.За яйцето съм съгласен,но само жълтъка.чесъна го бях забравил.Браво на теб...:)
george.t
чирак с черпак
чирак с черпак
 
Мнения: 6
Регистриран на: 1 Октомври 2008, Сряда, 13:22

Сос за пълнени пиперки

Мнениеот m_66 » 16 Декември 2008, Вторник, 15:10

След като пълнените пиперки са сварени, изцеждам соса / варя ги в повече вода / и прибавям 2-3 разбити яйца - в зависимост от количеството отделен сос -после сгъстявам на слаб огън. Това е удобно, защото не всеки иска сос . При сервиране изсипвам върху пиперките и поръсвам със ситно нарязан магданоз - по желание разбира се.
m_66
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Октомври 2008, Сряда, 14:36


Назад към Как се прави...

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

За реклама   |    За контакти   |    Правила и условия   |    Полезна информация
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.