Как се приготвят свински уши

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Как се приготвят свински уши

Мнениеот sve_georgieva » ср окт 15, 2008 12:16 pm

Знае ли някой как се приготвят свински уши? Моля Ви, помогнете ми! В нашето семейство никога не са се купували такива неща, но семейството на съпруга ми преди години са отглеждали прасета за някаква кланница и сега са решили в събота или неделя да се съберем у нас на уши! Не ми е удобно да питам свекърва ми, а пък се притеснявам да не се изложа! Аз едва ли бих ги опитала тези неща, но все пак трябва да ги приготвя по някакъв начин! Предварително Ви благодаря!


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » ср окт 15, 2008 3:30 pm

Макар едва ли бих яла свински уши ако ми предложат, намерих една рецепта, която звучи доста апетитно. Надявам се да ти помогне или поне да ти даде идеи:

Продукти

За бульона:
1 л вода
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
200 мл вино
резен целина
10 зърна черен пипер
2-3 едро нарязани моркови

За ушите:
4-5 бр. свински уши
100 г масло
галета
2 бр. белтъци

Приготвяне

Продуктите за бульона се варят 30 минути. След това се прецежда и в прецеденият бульон се сваряват добре почистените уши за 1-2 часа до готовност. Сварените уши се слагат в хладилник да се охладят. Охладените уши може да се разрежат на половинки, след което се овалват в разтопеното масло, след това в галета, в разбити белтъци и пак в галета. Нареждат се в тавичка и се пекат в умерена фурна. Сервират се с горчица или сос и гарнитура по желание.

Според мен можеш да си промениш бульона с подправки на вкус, но с това овалване в масло, галета, белтък, галета и след това запечени трябва да станат много вкусни.

Успех и да кажеш как е минало събирането с родата :)

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » ср окт 15, 2008 8:06 pm

xevi, много ти благодаря, и аз като теб едва ли бих хапнала, но трябва да ги приготвя по някакъв начин. Стискай ми палци, много се притеснявам. Ако някога съм си мислила, че ще трябва да приготвям такива неща...

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » ср окт 15, 2008 9:03 pm

Ние в къщи също ги обичаме,защото имат хрущялче и хрупкат...

- сварените уши ги нарязвам на средни парчета,слагам ги в тавичка,поръсвам с червен пипер и запичам за малко във фурната.
Това е за мезенце.
- от ушите правя нещо като шкембе чорба - т.е. вместо шкембе слагам ушички.Става супер вкусно - с чесънче и оцет......Пробвай го!!!
Няма да съжаляваш!


sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » чет окт 16, 2008 10:09 am

Олееее Рени, много интересно направо ме заинтригува! Много ти благодаря! Никога не съм си мислила, че може от тях да се приготви чорба. Не става ли много тежка, мазна чорба?

Потребителски аватар
kofala
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 8
Регистриран на: чет окт 02, 2008 12:20 pm
:: 3 рецепти от kofala

Мнениеот kofala » чет окт 16, 2008 10:22 am

ние в къще също много ги обичаме за мезе са страхотни ако има и свински крачета става още по вкусно мезе просто ги сварявам в подсолена вода нарязвам ги и подправям с червен пипер и лимон :P

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » чет окт 16, 2008 10:32 am

sve_georgieva написа:Олееее Рени, много интересно направо ме заинтригува! Много ти благодаря! Никога не съм си мислила, че може от тях да се приготви чорба. Не става ли много тежка, мазна чорба?


Е-е-е,като сложиш оцет малко става по-добре.
Мазничко е,но се консумира само в студено време.
Нали се слага прясно мляко.Можеш да хвърлиш по-голяма васт от бульона и повече мляко.Аз слагам 1 л.мляко.
Може да се сложат и крачета.
Баща ми правеше ПАЧА - студена.
Сваряват се краката и ушите с черен пипер и сол.
Изсипва се в йенска тавичка и се оставя да изстине и желира.
После се реже на парчета.

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » чет окт 16, 2008 12:35 pm

Благодаря Ви, страхотни сте :!:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост