Провал в кухнята!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет яну 28, 2010 11:06 pm

www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » пет яну 29, 2010 12:02 pm

И аз да се запиша в тази тема. По-принцип когато сгафя с нещо, винаги го водоизменям и се получава нещо ново/и се отсрамвам/. :oops: :oops: :oops:
Та така и тези дни ми се получи с един сладкиш - Шоколадов Маркиз с белтъци. Сместта ми стана течна обаче, издържах 3 дена и чак на четвъртия го погледнах. В крайна сметка се получи мноооооого вкусен течен шоколад, който децата само докато го надушат и свърши
:D :D :D

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » нед яну 31, 2010 2:01 am

И аз съм с пореден гаф! :oops: Днес правих блатове за торта. Белтъците разбих на сняг и ги сложих в хладилника. След това направих тестото. Стори ми се малко по гъсто от друг път, но ... Разделих го на 3 части - едната си остава бяла, в другата сложих какао, а в третата - смлени орехи. Започнах едната част да сипвам в тавата и се сетих, че не съм прибавила белтъците!!! Ами сега? Разделих белтъците на 3 и ги смесих поотделно с всяка смес. Най-трудно ми беше с бялата, тъй като трябваше да я извадя от тавата! Помислих, че нищо няма да излезе, то пък станаха блатове, по-хубави от друг път! :o :lol:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

zlat1111
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: чет яну 28, 2010 8:18 am

Мнениеот zlat1111 » нед яну 31, 2010 2:29 pm

quick_v, дай ни съвети как се бърка и как се пече кексово тесто , и колко гъсто трябва да ...въобще сподели с нас тънкостите ....


Потребителски аватар
quick_v
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 337
Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
:: 22 рецепти от quick_v
:: 96 снимки от quick_v
Местоположение: Гърция

Мнениеот quick_v » пон фев 01, 2010 10:05 pm

zlat1111 да ти кажа чесно никакви трикове не прилагам,просто винаги разбивам яицата поотделно(жълтъци белтъци)и белтъците винаги ги прибавям непосредствено преди печенето.Както казва Бони слагам в студена фурна,но аз направо пека на 180градуса без да си играя да включвам първо долен,после горен и т.н.И от скоро време се научих да слагам нишесте(на прах не сладко)като пропорцията брашно нишесте ми е 50/50.Времетраенето за печене ми варира от35 до 40мин.Проверката предполагам знаеш как се прави с клечка или дървено шишче :wink:
    Росе благодаря много,точно от това имах нужда :thumup:
Глупаво е да правиш планове за цял живот, когато не си господар дори на утрешния ден!
Сенека

Потребителски аватар
desi96
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 18
Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
:: 6 рецепти от desi96
:: 14 снимки от desi96

Моята тайна

Мнениеот desi96 » ср фев 03, 2010 8:59 pm

Момичета :D Ще ви споделя моя начин за приготвяне на пандишпанов блат :chef: Може би сте го чували но при мен винаги се получава и без гафове :chef: Е засега :oops: След като забъккате сместа приготвяте тава :cook: Застилатате дъното с вестник и покривате с олио всичко да е намазнено :whistle: Слагате сместта и печете колкото трябва :roll: Обръщате тавата и махате вестника :thumup: ВиНаГи Се ПоЛуЧаВа :hungry: КЪСМЕЕТ :chef:

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 838
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнениеот gigi.2000 » ср фев 03, 2010 9:21 pm

Аз правя кекс винаги по една и съща рецепта,и винаги се получава.Коричката му е тъничка-примерно милиметър,и влажна и мека.Дотук добре.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Иначе и моят,и нейният кекс отвътре са си добре изпечени.
Дайте съвет,момичета!

lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 470 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Мнениеот lu4a » чет фев 04, 2010 9:10 am

Ето го поредния провал в кухнята Печена палачинка
Изображение
Стана вкусна и децата я излапаха набързо, но защо така се наду неравномерно!? Фурната беше загрята, тавата намазнена.....

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » чет фев 04, 2010 9:43 am

Любче,не се притеснявай за неравномерното надуване на палачинката.Правя я мноооого отдавна и на мене винаги се получава така.Но винаги е перфектно изпечена и страшно лесна и вкусна.
Изображение

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 158 снимки от mimsi

Мнениеот mimsi » чет фев 04, 2010 9:53 am

Да , lu4a , това не е никакъв провал , точно такъв трябва да е резултата! :thumup:



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта