Провал в кухнята!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » съб апр 03, 2010 7:39 pm

много са хубави пиленцата,смятам че са се получили,но не е трлябвало да ги мажеш и поръсваш със захар и да ги печеш на умерен ,не много силна фурна,поне така ми се виждат по-беличките.Хубави са се получили,проблема е от яйцето и захарта. :thumup:


Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » чет апр 15, 2010 12:24 pm

Днес правик крем-карамел и естествено разтопих захар,и естествено не се получи за пореден път.Незнам какво правя като НЕ хората :oops: .Но крем-карамела пак стана много вкусен.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет апр 15, 2010 12:32 pm

Като казваш, че не се е получил карамел, какво се получи всъщност? Изгаря ли ти или какъв е проблемът? А може да се получава точно както трябва, само ти да мислиш, че трябва да е иначе? :?

Кажи да намерим решение. На мен винаги ми се получава...без особени усилия :/
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » вт апр 20, 2010 7:17 pm

Когато се разтопи захарта я разбърквам леко и тук идва проблема.На няколко места се образуват бучки от захар.


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт апр 20, 2010 11:43 pm

Сложи захарта и няколко лъжици вода, така че да се намокри, но не да плува във вода. Тогава оставяш да заври, бъркаш от време на време. Течността става все по гъста, но бавно и равномерно, а после също така равномерно потъмнява. Ти си я разбъркваш колкото искаш, а и много по-добре се улучва степента на потъмняване, не изгаря бързо. Като цяло става по-бавно, но дава резултат, какъвто трябва/искаш да бъде. Стискам ти палци за следващият опит :thumup:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт апр 27, 2010 9:58 pm

Здравейте!

Днес ми се случи отново провал...

Направих един хляб, по рецепта, към която има поне 20 коментара от участници, които са я правили и им се е получил чудесен, вкусен, страхотен и всякакви други суперлативи...

На мен обаче .... ми излезе от формата, покапа във фурната, а след изпичането трябваше да му махна цялата горна кора, за да го извадя от формата...изстина на решетка, както беше препоръчано, обаче все още мирише и има вкус на мая. Макар, че не е суров. :( :/ :? :shock:

Иначе има хубав вид, като му сложих кората обратно, хич и не личи, че е белен :D :D :D :D :roll: :roll: :roll: :roll:

Някой от вас има ли обяснение за моя резултат?


Благодаря ви предварително!

:flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 838
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнениеот gigi.2000 » вт апр 27, 2010 10:06 pm

Да не е много маята?!? :? Ти си спец на хляба и би забелязала,всъщност.Каква е рецептата?

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт апр 27, 2010 10:40 pm

Рецептата е:

500 мл мътеница
250 мл вода
550 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г овесени ядки, от хрупкавите
50 г слънчогледово семе
42 мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар

Водата се затопля и в нея се разбива маята. Добавят се всички продукти, като мътеницата е директно от хладилника. Замесва се мокро тесто, като гъста каша. Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см), втасва 30 минути, пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.

Аз го направих така/бих го написала така:

Водата се затопля, в нея се разтварят захарта и маята. Изчаква се няколко минути и се добавят мътеницата и солта. Брашното се смесва с овесените ядки и слънчогледа, и се добавят лъжица по лъжица към мокрите съставки, като се бърка с миксера. Тестото се получава много мокро, като гъста каша (и моето беше така). Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см). Втасва 30 минути и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.


Аз си помислих веднага, че маята е много, но ВСИЧКИ коментари са, че се е получил чудесен, че от сега нататък само този хляб щели да си пекат и т.н. и т.н.
Слагам линк към рецептата, най-отдолу е моят коментар, единственият споделящ неуспех. Можете да се уверите сами, колко хора са успели, само аз не...
http://www.chefkoch.de/rezepte/28056110 ... ll#k737441

А пък как ме е яд за продуктите :x мразя разхищението...

Изображение

Изображение


Тук хлябът-ракла, както го нарече синът ми...;)
Изображение
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 838
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнениеот gigi.2000 » вт апр 27, 2010 11:09 pm

Ясно за коментарите,ама тая мая наистина би понесла още толкова брашно.Аз не виждам друга възможна причина.Даже да не се разтече,вкусът на маята ще се усеща.А,свежа мая ли ползва?Защото мисля,че тя носи повече брашно,пропорционално,а и миризмата и май по се усеща :/ .

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт апр 27, 2010 11:36 pm

Да, прясна мая....
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта