Провал в кухнята!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон май 10, 2010 10:28 pm

Ау, Наталия, чак изтръпнах, като прочетох за произшествието ти... :shock:

Аз на твое място бих отишла на кожен лекар - намазването помага, но пък ако ти се спука някой мехур, може да се възпали (маста не е стерилна) и тогава - от лошо по-лошо.

Дръж ни в течение как заздравява ръката ти, и дано да е бързо и без усложнения!

Изображение
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнениеот Sirena » вт май 11, 2010 6:53 pm

Момичета, благодаря за загрижеността ви :D
Слава Богу нямам много мехури, намазах се със свинска мас и невен, повече е зачервеното, но и то боли. Лошо е, че работя по цял ден на компютър и ръката ми се опира в бюрото, но и това ще изтърпя, имам няколко дни до отпуската и не ми се взимат болнични.
Благодаря ви :D
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнениеот MUNA » вт май 11, 2010 7:17 pm

Sirena,миличка много е важно да не го дразниш за да спре възпалението. Крема от невен и свинска мас и аз също съм ползвала,но вземи и дефламол.Това си е паста за изгарания.

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2527 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » ср юни 23, 2010 8:49 pm

Повече от месец никой не е писал, явно не сте имали проблеми в кухнята. Аз пък за два дни - два провала!
От 2 седмици се каня да пусна една стара рецепта за Корекомки, вчера най-после ги направих и се провалих .

[img][img]http://receptite.com/photos/mini/Anorec-desertiUtilliaN18295.jpg[/img][/img]

[img][img]http://receptite.com/photos/mini/Anorec-desertiUtilliaN28515[/img]

[img][url=http://www.receptite.com/snimki.php?st=usr&usr=tillia&photo=19723][img]http://receptite.com/photos/mini/Anorec-desertiUtilliaN85866.jpg[/img]
[/img]

[img][img]http://receptite.com/photos/mini/Anorec-desertiUtilliaN26922.jpg[/img][/img]

[img][img]http://receptite.com/photos/mini/Anorec-desertiUtilliaN26252.jpg[/img][/img]

Правила съм ги и преди, но сега нещо тестото ми се видя доста меко, като ги наредих в тавата, първите сложени сладки започнаха да пускат течност, която естествено при печенето се карамелизира , станаха твърди и въобще - ужас! Помъчих се да ги направя по различен начин - едните оваляни в чиста захар, други - в захар с какао, трети - в захар със зелени кокосови стърготини, четвърти - с конфитюр от моркови. Единственото ми обяснение е, че тестото направих с не много качествен маргарин. Температурата в кухнята не беше такава, че да се разтопи маргарина и от там захарта. В последно време, някои нещо, които приготвям с маргарин не ми се получават качествено. Естествено "Корекомките" се изядоха, но аз не съм доволна от "произведенията" си!
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2527 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » ср юни 23, 2010 9:16 pm

А ето и вторият ми провал, от днес. Реших да направя Картофени кюфтета с тиквички на Маги. Правила съм ги и друг път, макар и пържени. Не правя за пръв път кюфтета от тиквички, имам рецепта и за кюфтета с настъргани сурови картофи, но сега сместа ставаше все по- рядка, въпреки че добавих и брашно , и галета. Прибавих и едро счукани орехови ядки и белено слънчогледово семе. Не можеха да се оформят кюфтета с ръка и затова ги сложих в тавата с лъжица. Първоначално се надуха и придобиха някакъв вид, след това спаднаха. Остана ми малко от сместа и реших да ги опържа - нищо не стана! Взе да се развлича сиренето, разпръсна се цялата смес из тигана! Както се казва - язък за хубавата рецепта! Но пък бяха много вкусни, макар и злогледи на вид и нищо не остана от тях! :o :lol: :P
Изображение

Изображение

Изображение
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

RIGOLETTO
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 48
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА

Мнениеот RIGOLETTO » вт юни 29, 2010 9:59 am

Майката на жена ми винаги казва така - Днес съм наготвила еди какво си,който е гладен да яде!!! И нямами никакви проблеми.Гладно седи ли се...

Потребителски аватар
desi96
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 18
Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
:: 6 рецепти от desi96
:: 14 снимки от desi96

Мнениеот desi96 » вт юни 29, 2010 10:46 pm

Моля ви се , моля ви се , някой да ми обясни как разтапяте шоколад в микровълнова :? :? :? Не ми се получава и това е ... Страх ме е да пробвам отново , защото ако още една чиния си замине по реда :x .... Сигурно изпускам нещо много важно ... Моля ви, споделете вашият начин , че ми се случва много често да ползвам разтопен шоколад :chef: ( какъв съд използвате , слагате ли и масло , на каква степен го правите)

КАто за накрая искам да ви призова да не се отказвате - НЯМА ( убедена съм в това ) готвач без провал в кухнята :clap: Затова споделяйте тук за да ви олекне и никога не се отказвайте :P На мен това ми е любимата тема и с интерес я следя ... и редовно си споделям "преживяванията" :roll: След като пиша за поредните си "подвизи" и споделям с вас ми олеква и запрятам ръкавите с нови сили за някое друго творение :D Всичко най-хубаво от мен :)

Потребителски аватар
STELKINA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнениеот STELKINA » нед юли 04, 2010 11:23 am

Здравей деси96
Аз лично купувам готов в пакетчета , които се слагат в топла вода.
Но преди да ги открия разтопявах шоколад на водна баня. Трябва да внимаваш водата да не заври . Към студения шоколад прибавяш 1 супена лъжица масло , но внимавай да не е маргарин защото маргарина отделя вода и се пресича. Аз не съм привърженик на микровълновата макар, че мъжът ми за 8 март изхвърли старата и ми купи нова :? с всички възможни екстри. Ползвам я от време на време да размразя нещо ако ни дойдат непредвидено гости и за принцеси :) . Успех

Потребителски аватар
desi96
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 18
Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
:: 6 рецепти от desi96
:: 14 снимки от desi96

Мнениеот desi96 » нед юли 04, 2010 5:52 pm

Мерси :chef:
Последна промяна от desi96 на нед юли 04, 2010 5:53 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
desi96
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 18
Регистриран на: чет мар 26, 2009 12:55 pm
:: 6 рецепти от desi96
:: 14 снимки от desi96

Мнениеот desi96 » нед юли 04, 2010 5:52 pm

В пакетчета :? За първи път чувам за такъв... Откъде го купуваш?



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта