Провал в кухнята!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт май 12, 2009 3:02 pm

Отново провал в кухнята......
За втори път пробвам нови рецепти за картофени кюфтета и двата пъти ПРОВАЛ :agr:

Защо ми е толкова трудно и невъзможно да приготвя тези кюфтета.....
Някой може ли да ми помогне за картофени кюфтета на фурна?
Защо никога не ми се получават?
Ето ги и злополучните кюфтета


Изображение


останаха си вътре съвсем като сурови .....


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » вт май 12, 2009 3:37 pm

Рени55,сигурна ли си Че се пеЧат,аз сам виждала картофени кюфтета само пържени.Да не са били големи,за да останат сурови отвътре?
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » вт май 12, 2009 3:55 pm

Рени,когато правя картофени кюфтета, картофите са ми винаги сварени/никога сурови/.Слагам и яйце,ако имам останали белтъци от нещо друго слагам и тях.Винаги слагам и галета вътре в сместа/картоф,сирене,подправки и яйце-сурово/.Можеш да сложиш брашно ако искаш.Оформям кюфтетата и ги пека в намаслена тава.Някой път ги овалвам в брашно,друг път не.в сместа слагам и настърган кашкавал и нарязан зелен лук.Поднасям ги с кисело мляко с чесън.Винаги ги пека защото не ми се играе да ги пържа.Стават по бързо.Не съм се проваляла до сега.Ако искаш можеш да сложиш в тавата и хартия за печене.
Изображение

Vida
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 324
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
:: 67 рецепти от Vida
:: 66 снимки от Vida

Мнениеот Vida » вт май 12, 2009 5:15 pm

Рени,все едно слушам за себе си до скоро!Никога не са ми ставали картофените кюфтета,но откакто ги правя по начина който ще кажа не са се разпаднали и съм много горда с себе си вече! :wink: .Сварявам картофите,и още горещи ги смачквам,оставям ги да истинат много добре,слагам сирене,кашкавал и подправки но сиренето гледам да е по-твърдо,вътре яйца не слагам,като е истинала добре сместа,си правя кюфтетата на топки,овалвам ги с брашно,разбивам си 2-3цели яйца,товам набрашненото кюфте в яйцето и после в галета и пържа в згорещеното олио!Само тка ми стават.Изображение


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт май 12, 2009 5:42 pm

Деси, така ги правя и аз - варя картофите,пасирам,слагам сирене,яйца,подправки и брашно.....но не се получава или се разпльокват като палачинки или остават сурови!
На каква Т ги печеш? Да не би да има това значение?
Вида, аз не искам да ги пържа - не мога да ги приготвя по този начин, защото ми се струва трудоемко....голяма играчка! По тази причина не правя и чушки бюрек.....

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » вт май 12, 2009 6:39 pm

Рени,пека ги в по-силна фурна/250-280 градуса/.Защо да ти стават като сурови ,нали картофите са сварени?Сложи повечко брашно да може сместа да ти стане по гъстичка.
Изображение

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт май 12, 2009 10:45 pm

Деси, на 1,200 кг картофи сложих 3 яйца и повече от 150 гр брашно,но тестото си лепнеше.Пробвах с намаслени ръцъ - Не, с мокри - пак Не.....може от сорта да зависи....

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » вт май 12, 2009 10:50 pm

Ренка,може и от картофите да е.Защото има едни сортове които много се разкашкват.Продавача на нашия зеленчуков магазин ни е приятел,/знам,че няма дя ни излъже/и аз винаги си искам картоф за готвене.
Рени,не се отказвай.Не може да не ги направиш.
Изображение

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пон юни 22, 2009 9:23 am

Отново ПРОВАЛ в кухнята.......
Май само аз си пиша тука...........
Вчера реших да направя по-интересни неща от бутер тесто.
Харесах си от друг сайт свински муцунки и всичко си беше на 6 докато не ги сложих да се пекат....така се обезформиха, че изобщо не приличат на прасенца....
Изображение

Даже снимах стъпка по стъпка, за да пусна като нова рецепта.....
Вижте снимката към рецептата от другия сайт - КОЛКО СА СЛАДУРСКИ!

Изображение

После реших да направя Солени охлюви с кренвирши

отново ПРОВАЛ - получиха се нещо като нищо.
Напълно се обезформиха....

Изображение

Мисля си, че проблема е в самото тесто.... беше на Бела...
Вие каква марка тесто ползвате?

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » пон юни 22, 2009 9:40 am

:( :( :( И аз да се оплача!!!
Купих си ей такава форма за кексчета:
Изображение
Обаче после?Не мога да ги извадя.Предварително бях намазала гнездата с масло,ама не се изваждат .Едва успях няколко да извадя.Беше останало малко от сместа,намазах отново,обаче с олио този път.Лелелеле,то не стига че се препекоха,ами съвсем не се изваждат.И на всичкото отгоре,не може да се измие формата.Седи вече 2 ден накисната,и не може.Аз ли сбърках някъде?Струва ми се обаче че материала от който е направена е фалшив.
Това ми е провала тези дни :P
Ама ме яд,че имах голямо желание за такиви форми.Бях видяла по рано на едно място и не си купих,и сега като ги видях-направо полудях.А то какво излезе :( :(
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 1 гост