Какво сготвих днес - [АРХИВ 3]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » вт ное 18, 2008 4:05 pm

Днес мисля да направя нещо за десерт с плодове от компот, защото в къщи се пие само сока, а плодовете остават. Посъбраха се 4-5 буркана :roll:, хареса ми Пай с кайсии . Дано да ми остане време, че днес ще си слагам втасалото зеле в буркани. :)


zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » вт ное 18, 2008 4:21 pm

Маги, кога успя да ти втаса зелето? Аз моето го сложих в събота и сега тепърва започвам да го претакам. Дано стане до Коледа.

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » вт ное 18, 2008 4:37 pm

То не е кисело, а втасало. Досега не бях си правила, но моята половинка не обича готвено кисело зеле. Аз го нарязах и претрих със сол миналия четвъртък, оставих го да втаса и мисля че му дойде времето за бурканите. Правя го по инструкциите на баба ми.

zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » вт ное 18, 2008 4:44 pm

Маги, все се каня и аз да да направя такова зеле, но незнам колко сол да му сложа, сипва ли се вода, така че, ако не те затруднява сподели опита.


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » вт ное 18, 2008 4:51 pm

Аз не съм дозирала солта, малко на вкус го докарвам. Знам че се варят бурканите 5-10 минути, само за капачка. Но непременно ще докладвам! :)

zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » вт ное 18, 2008 5:09 pm

Аз няма да затварям в буркани, а искам да имам такова зеле докато стане киселото.

Потребителски аватар
Vania2006
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 77
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 10:37 am
:: 5 рецепти от Vania2006
:: 2 снимки от Vania2006

Мнениеот Vania2006 » вт ное 18, 2008 6:26 pm

Момичета, аз си правя и през лятото такова зеле.Кисело...втасало....каква е разликата???
Нарязвам го да е готово за готвене,а и става по-бързо.Слагам сол на вкус и го наливам с вода да го покрие.Обикновенно слагам топла вода и лятото за 2-3 дни е готово.Правя го в една голяма тенджера и половината го готвя,а другата половина го пребирам във фризера.

Peneto
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 30
Регистриран на: чет окт 02, 2008 1:35 pm
:: 4 рецепти от Peneto

Мнениеот Peneto » вт ное 18, 2008 8:37 pm

Здравейте на всички!
За вечеря сготвих наденички на скара и корона от картофено пюре с гъби и гъбен сос.
Лека вечер!

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » ср ное 19, 2008 9:23 am

Здравейте момичета, и аз през лятото си правя такова зеле. Нарязвам го, осолявам го, но малко повече, намачквам го хубаво и в съд с капак, изчаквам няколко часа, за да видя колко вода ще си пусне-в зависимост от сорта на зелето някой път пуска малко вода, друг път повече, ако е необходимо доливам с малко вода за да се покрие. Не трябва съда да е пълен до горе и да е плътно затворен, защото ако е при втасване на зелето то ще изкипи. Всеки ден се претаква-чорбата се изсипва в друг съд и после се връща обратно. Дано да съм ви била полезна!

Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнениеот tsura_78 » ср ное 19, 2008 10:00 am

Здравйте и от мен.За днес сина ми си е поръчал пиле с ориз,а за мъжа ми/тъй като не е привърженик много и на това ястие/още незнам какво.Той направи 1 бидонче с кисело зеле,и само си готви зеле с боб/любимото му ястие :lol: Може и да го оставя да си го готви днес...За десерт още незнам какво,но имам цял ден за размисъл и изпълнение...
Исках да попитам знае ли някой как се прави домашна баница,но корите искам да се точат.
Лек и слънчев ден на всички от мен :)
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост