Какво сготвих днес - [АРХИВ 3]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

за парфето....

Мнениеот BABY » чет ное 13, 2008 12:21 am

Рени55,защо слагаш на парфето сода?


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » чет ное 13, 2008 7:05 am

Това не е парфе,а друга рецепта - ама и аз как съм го написала само,
наистина се разбира,че е рецепта за парфе - това е рецепта за черен сладкиш със сметана....моят хардиск е май за смяна :?:

Nelka
началник печка
началник печка
Мнения: 130
Регистриран на: вт ное 11, 2008 7:24 am
:: 4 рецепти от Nelka

krasota

Мнениеот Nelka » чет ное 13, 2008 7:27 am

Dobro utro na vsichki ranobudni gotvachi! kakvo shte gotvite dnes?Ako nqkoi e izmislil da pishe .

Nelka
началник печка
началник печка
Мнения: 130
Регистриран на: вт ное 11, 2008 7:24 am
:: 4 рецепти от Nelka

Мнениеот Nelka » чет ное 13, 2008 8:34 am

Dobro utro!Otnosno aljirskata salata.3kg.kambi 3kg.patladjan 1kg.morkovi magdanoz kerviz cheren piper chesan.Za marinatata/0.500gr.olio 0.500gr.ocet0.250gr.zahar 3supeni lajici sol.Kogato marinatata zavri se potapqt edno po edno zelenchucite.Patladjana vri 8min. i se izvajda morkovite 10min.i se vadqt i kambite 5min.Vsichko posle se smesva stoi nqkolko chasa i se barka ot vreme na vreme i posle se slaga v burkancheta i se sterilizira 20min. Da vi e sladko!


sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » чет ное 13, 2008 9:11 am

Здравейте, днес няма да готвя защото имам от вчерашните приготовления. Вчера нямах време за десерт, но днес със сигурност ще приготвя. Момичета благодаря Ви, че сте ми писали. Рени, мисля да пробвам твоята рецепта и по -късно ще дам отчет. Ваня, рибата е филе, нарязвам я на парчета, първо я потапям в брашно, след това в яйце и пържа, а може и първо в брашно и след това в смес от яйца, брашно, малко бира. Пробвала съм я и пекана на скара - пак става много хубава. Нарязана на по-едри парчета, овкусявам със сол, черен пипер, лимонов сок, счукан чесън-ако обичате и я оставям да престои 1-2 часа, а може и повече, но в хладилник. Колкото повече стои, по-хубава става. После я мяткам на скарата, но трябва скарата да е намазана с мазнина а и самата риба обилно, защото иначе залепва. Преди пържене пак я овкусявам. Дано да съм ти била от полза! Лек ден на всички усмихнати готвачи!

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет ное 13, 2008 9:33 am

Здравейте ранобудни готвачи! За днес още не съм решила какво да бъде, но ще е с кайма. Филе пангасиус съм го приготвяла по една рецепта от сайта, която препоръчвам: http://www.receptite.com/recepta.php?r=2081 . Много ми хареса, само другият път като я приготвям ще обеля кората на лимона, защото нагарчаше.
Снощи направих Родопската закуска, приятно мезе за ракия!

Потребителски аватар
0896881983
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 63
Регистриран на: съб авг 16, 2008 1:38 pm
:: 175 рецепти от 0896881983
:: 81 снимки от 0896881983

Мнениеот 0896881983 » чет ное 13, 2008 9:56 am

Здравейте и от мен!Стоя си тук и се чудя,какво ли да сготвя за обяд :!: А за вечеря :?: :roll: Днес нещо не ме бива.Помагайте,момичета :idea:

Потребителски аватар
Vania2006
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 77
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 10:37 am
:: 5 рецепти от Vania2006
:: 2 снимки от Vania2006

Мнениеот Vania2006 » чет ное 13, 2008 10:12 am

Георгиева,много ти благодаря.Ще пробвам на скарата както казваш.
Маги,този адрес ми дава грешка и не мога да го отворя.Били ми написала името на рецептата да я потърся.
За днес имам още мусака и ще правя рибна супа от рецептите със зеленчуци.Сега гледах Бон апети и ми хареса десерта,ако си намеря дюла ще го направя.Имаше и нещо нар с желатин отгоре,но ще се направя че не съм го чула :D
Приятен ден.

Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнениеот tsura_78 » чет ное 13, 2008 10:56 am

Здравейте и от мен :D За обяд имам от вчерашните чушки със сирене който правих,а за вечеря ще направя една пица.За десерт днес съм решила да правя еклери-за пръв път ми е,да видим какво ще излезе. :roll: Лек ден на всички
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет ное 13, 2008 10:57 am

Vania2006 написа:Георгиева,много ти благодаря.Ще пробвам на скарата както казваш.
Маги,този адрес ми дава грешка и не мога да го отворя.Били ми написала името на рецептата да я потърся.
За днес имам още мусака и ще правя рибна супа от рецептите със зеленчуци.Сега гледах Бон апети и ми хареса десерта,ако си намеря дюла ще го направя.Имаше и нещо нар с желатин отгоре,но ще се направя че не съм го чула :D
Приятен ден.


Рецептата е за печен костур, испанска кухня.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост