Състезание по изобретателност [2] (Заключени вкъщи)

Приключили конкурси, състезания и игри - вижте участниците и победителите
Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнениеот ma_rri_na » ср ное 26, 2008 5:31 pm

Салата :
Фалшива кашкавалена салата :

Картофите и яйцата се сваряват и настъргват по отделно
Задушава се 1 лук и 1 чушка с 1-2 с.л зехтин , слага се изцедения боб от от консервата, добавя се 1-2 с.л лютеница, чубрица, мента и се пасира.
300 гр. кашкавал се настъргва.
Разбърквате майонезата с 1 ч.ч кисело мляко, добавяш черен пипер и горчица – ако влиза в подправките.
В правоъгълна тавичка или форма за кекс редиш :
½ от картофите, яйцата , заливаш с 1/3 от майонезения сос.
Пасирания боб , 1/3 от майонезения сос.
Останалите ½ от картофите, заливаш с майонезения сос и поръсваш с настъргания кашкавал. Може да се декорира с зелени подправки. Сервира се нарязано на правоъгълници .

Основно – пилешко роле:

Обезкостява се пилето – като обезкостеното месо представлява голяма пилешка пържола с кожата. И тъй като имате цял ден на разположение, можете да си позволите този лукс. :)
Наръсвате пържолата с сол, черен пипер, 1/2 ч.л суха мащерка, червен пипер, горчица.
С 3 яйца , 200 гр. прясно мляко, 2 с.л. брашно , сол, черен пипер правите голям омлет и поръсвате с магданоз.
Върху пилешката пържола слагате омлета, върху него нареждате бейби кремвиршите и топено сирене - около 200 гр. Завивате на руло и опасвате рулото с конец. Намазвате рулото с чисто масло , поръсвате с препечените трохи от хляба , ако нямате галета - т.е не влиза в подправките и печете върху решетка с малко вода , като заливате от рулото от време на време със соса, докато придобие златиста коричка. Изваждате рулото, завивате го във фолио и го оставяте на топло.

Сос за пилето :
В соса от рулото , слагате 100 гр. масло и задушавате 1 пиперка и лук нарязани на жулиени. Добавяте 1/3 от ананаса , нарязан на парченца. Добавяте 1 сл.брашно и заливате с 1 ч.ч. бульон . Оставяте соса да се свари и сгъсти, преди да го свалите от огъня , слагате 3 с.л лютеница. Оставяте да се сгъсти още малко, тъй като в лютеницата има нишесте. Подправяте със сол, захар и балсамов оцет на вкус.
За поднасяне – нарязвате на филийки рулото и го заливате със соса.

Солено хлебче с подправки : / може да го направите и в машина за хляб/
Разбивате 1 яйце, 1/2 к.ч олио, 1 ч.ч кисело мляко , сол и хлебна сода с лимонена киселина, угасени в чашата кисело мляко и 2 ½ ч.ч брашно. Добавяте нарязяните на ситно колбаси и 250 гр. кашкавал, зелени подправки : магданоз, копър, мащерка,риган, чубрица и разбърквате.( Ако го правите в машина за хляб допълнителния пълнеж , го слагате , след като чуете сигнал за допълнително добавяне на продукти).
Печете в форма за кекс . Като извадите хлебчето, за да придобие лъскава торичка, поръсвате с вода и го завивате с кърпа.

Десерт :
Целувчени тортички
Разбивате 4 белтъка с 2 ч.ч пудра,докато стане твърда смес. Добавяте счуканите и леко запечени орехи и 1 ванилия. Върху готварска хартия правите 10-на питки с големината на кафяна чинийка и печете на слаба фурна 2-3 часа.
За крема : Разбивате 200гр. чисто масло с 200 гр пудра захар на пяна. На водна баня разбивате 4 жълтъка с 100 грама пудра захар , докато сместа побелее и се сгъсти.Сваляте от огъня и леко прибавяте маслената смес, като внимавате да не се пресече. Запичате изчистените от семките ябълки със канела . Обелвате кората и пасирате. Прибавяте към изтиналия маслен крем за по-голяма пухкавост. Ако Ви е останал ананас – го нарязвате на кубчета и прибавяте към крема . Правите малки целувчени тортички от целувчените платки и крема. Самата рецепта изисква много време, но какво ще правите цял ден ? :lol:


mitachi
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 35
Регистриран на: нед дек 23, 2007 1:24 pm
:: 5 рецепти от mitachi
:: 13 снимки от mitachi
Местоположение: Дупница
Контакти:

Мнениеот mitachi » пет ное 28, 2008 9:05 pm

Изобщо няма много да му мисля. Да не ме е заключвала! Слагам пилето да се върти на грила. Мажа с масълце. Брашно, сол, мая и вода салагам в машината за приготвяне на хляб. Не е упоменато в заданието, кой какви уреди има и трябва да ползва. Сварявам 5 яйца, нарязвам и поръсвам със сол, червен и черен пипер. Капвам и малко олио отгоре. Приготвям салата(гарнитура) от боба, лютеницата и малко ситно нарязан лук. Правя крем карамел с млякото. Половин доза. това, ама го правя в кофички. Предупреждавам по телефона, да купи бяло вино. Лягам си в кревата, и си чета книга. Когато се появят, слагам да се пържат картофите за пилето. :D
Последна промяна от mitachi на пет ное 28, 2008 9:40 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

до ma_rri_na

Мнениеот BABY » пет ное 28, 2008 9:30 pm

Тези целувчени тортички не се ли пекат много?2-3 часа? Или 2-3 минути?

Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Отговор, за печенето на целувченото тесто

Мнениеот ma_rri_na » съб ное 29, 2008 12:38 pm

За целувчените тортички :
Ако искате от вътре да не са изпечени т.е да има лепкава смес от белтък , захар и орехи, може да ги печете на по-силна фурна около 150 С , докато отгоре хванат коричка , след което изключвате фурната - като цялата процедура трае 15-20 минути . В противен случай трябва сместа да се изсуши и поради тази причина печете на около 50 -70 градуса 2-3 часа в зависимост от това, каква ви е фурната т.е обикновенна, с конвекция.


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнениеот vg » чет дек 04, 2008 11:34 am

Времето за мислене свърши и сега ще видим чие меню ще хареса най-много новият шеф. В тази роля влизате вие - трябва да гласувате за менюто, което най-много ви харесва.

Всеки посетител може да избере по едно меню, като участниците нямат право да гласуват за свои.

Гласуването приключва на 11.12.2008.

Участниците са:

- reni55 - предложение 1
- reni55 - предложение 2
- magi71
- iliana0940
- nesi
- toti
- ma_rri_na
- mitachi

Всички предложения са много оригинални и вкусни :clap: , но изберете това, което най-много ви допада и гласувайте за него. Успех! :chef:
Екипът на "Веселият Готвач"

Потребителски аватар
iliana0940
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 85
Регистриран на: вт ное 11, 2008 12:45 pm
:: 27 рецепти от iliana0940
:: 39 снимки от iliana0940

Мнениеот iliana0940 » чет дек 04, 2008 3:08 pm

Аз избирам предложението на nesi :thumup:

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » пет дек 05, 2008 11:59 pm

Аз избирам предложението на ma_rri_na :thumbsup: И искам да съм на мястото на гостите :P

nelly
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: пет ное 14, 2008 8:39 pm

Мнениеот nelly » съб дек 06, 2008 8:24 pm

Подкрепям менюто на ma_rri_na
Много е оригинално и ми допадна , особено пилешкото роле. :clap:
Подобна рецепта съм опитвала в Чехия, направо вълшебно!!!

kremenatsv
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 6
Регистриран на: нед ное 16, 2008 5:11 pm

Мнениеот kremenatsv » пон дек 08, 2008 10:16 am

:roll: glasuvam za predlojenietto na Ilianka :clap:

anitagerasimova
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: пон дек 01, 2008 3:44 pm

Мнениеот anitagerasimova » пон дек 08, 2008 11:29 am

glasuvam za predlojenieto na ILIQNA,



Върни се в “Архив”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта