Десерт с плодове от компот

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Vera
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 15
Регистриран на: вт апр 22, 2008 7:23 pm
:: 4 рецепти от Vera
:: 1 снимки от Vera

Re: десерт с плодпове

Мнениеот Vera » пет дек 19, 2008 9:55 am

Vera написа:Аз правя плодов десерт, който е от мама.
Ето за какво става дума, това е маслено тесто с кайсии или вишни. Продуктите са:
200 грама краве масло
5 яйца
захар, колкото теглото на яйцата/300гр.
брашно същото количество/300гр.
2 ванилии
плодове от компот на кайсии или вишни
Най-напред се разбива маслото и се оставя настрана. В друга купа се бият яйцата със захарта до готовност и се добавя брашното и ванилиите. Готовата смес се добавя към маслото и се обърква много внимателно, за да не спаднат яйцата.
В тава, намазана и поръсена с брашно , се излива масленото тесто и отгоре се нареждат на разстояния оцедените плодове, като не се натискат много. Вишните са по 4, така е по-красиво. И плодовете се поставят с рязаната страна нагоре. Нареждат се на квадрати, за да може после да се реже като пастичка.
Пече се на 220-240 градуса и когато вече е готово се поръсва, още горещо, с пудра захар.
Това е моя сладкиш за "специални" гости

Извинения за повторението, но имаше уточнение, което направих. И затова така се получи. :o


Потребителски аватар
samodiva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 7
Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
:: 2 рецепти от samodiva

po povod temata

Мнениеот samodiva » пет яну 16, 2009 2:17 pm

zdraveite az sam nov potrebitel :oops: u nas pravim plodova torta,koqto po jelanie moje da ukrasi6 s smetana

Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнениеот MANI » пет яну 16, 2009 4:37 pm

Пасирай плодовете от компота,добави обезсолена извара,пудра захар,бита сметана и желатин и ще стане хубаво кремче.Може да го ползваш и за крем за торта.На 200 гр плод съответства 200гр пудра захар,20 гр желатин,200гр бита сметана и около 500 гр извара.

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » пет яну 16, 2009 4:46 pm

Благодаря ви хубавите идейки!!! :clap: :clap: :clap:


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнениеот Sirena » пет яну 16, 2009 5:59 pm

Ето какво правя аз.
На дъното на кексова форма карамелизирвам малко захар, слагам отгоре плодовете, изсипвам кексовата смес и пека, когато кекса се опече заливам със сиропа от компота, когато изстине се обръща в чиния за сервиране и се окрасява със сметана. Има вкус на карамел, продове, ванилия :thumup:
Дано ти хареса.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта