Диабетична кухня

Как да готвим вкусно въпреки ограниченията?
Потребителски аватар
0896881983
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 63
Регистриран на: съб авг 16, 2008 1:38 pm
:: 175 рецепти от 0896881983
:: 81 снимки от 0896881983

Диабетична кухня

Мнениеот 0896881983 » нед дек 21, 2008 12:54 pm

Благодаря ти Vg за темата!
:clap: Тя много ме вълнува,и се надявам много хора да откликнат и да се включат. Хората заболели от диабет са много,диетата при тях е трудна.Трудна,защото в едно семейство където има диабетик,всички по някакъв начин се съобразяват с неговия начин на хранене. Надявам се всеки да допренесе с нещо, с нова рецепта да разнообразим Диабетичната им кухня :)


Потребителски аватар
samodiva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 7
Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
:: 2 рецепти от samodiva

Мнениеот samodiva » пон яну 19, 2009 3:35 pm

Бадемов сладкиш-6яйца.4с.лмасло.100гр.извара.подсладител.равен на1/3чаена чаша захар. 1/2 чаена чаша счукани бадеми. 3с.л. галета.
Начин на приготвяне: Жълтъците се разбиват с разтопеното масло. Добавят се захарта и изварата и сместа се разбива, докато стане гладка. Прибавят се бадемите. Белтъците се разбиват на гъста пяна и постепенно се смесват с галетата. Двете смеси се съединяват и се разбъркват внимателно. Тестото се сипва в тавичка,намазана с масло и поръсена с галета. Пече се половин час в предварително загрята до 180градуса фурна. ИЗТОЧНИК :КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ

Потребителски аватар
samodiva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 7
Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
:: 2 рецепти от samodiva

ДИАБЕТ

Мнениеот samodiva » вт яну 20, 2009 11:51 am

МУС ОТ ПРАСКОВИ

3-4 добре узрели праскови.1с.л.вода.1ч.л.мед за диабетици.1ч.л.царевично нишесте.2с.л.прясно изцеден сок от портокал.1ч .чаша сладка сметана за диабетици

Прасковите се обелват и се нарязват на малки парченца.Те се поставят в тенджерка заедно с водата и меда.Сместа се загрява при умерена температура и се задушава леко при непрекъснато бъркане.Нишестето се размива в портокаловия сок и се прибавя в тенджерката.Всичко се разбърква добре .След1минута тенджерката се сваля от котлона,охлажда се и се прибира в хладилник за 1час.Непосредствено преди сервиране сместа се поставя в блендер заедно със сметаната и се пюрира до получаването на еднородна смес.Сервира се в купички или чаши ИЗТОЧНИК КУЛИНАРЕН ЖУРНАЛ

Потребителски аватар
samodiva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 7
Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
:: 2 рецепти от samodiva

ДИАБЕТ

Мнениеот samodiva » ср яну 21, 2009 1:16 pm

ПЕЧЕНИ КРУШИ С БАДЕМОВ КРЕМ:дребни круши-1кг.
3чаени чаши сухо бяло вино илинеподсладен ябълков сок.3и1/2ч.чаши вода.6зърна черен пипер.6плодчета карамфил.2пръчки канела
ЗА БЪДЕМОВИЯ КРЕМ:230г.сладка сметана за диабетици.няколко капки бадемова есенция .2с.л.филирани бадеми
Крушите се разрязват на две,внимателно се махат семките.В тенджера се смесват виното и водата,прибавят се подправките.След като течността заври,се пускат крушите.Ако е необходимо,прибавя се още вода,за да ги покрие.Температурата на котлона се намалява и крушите се сваряват за около 10-15 мин.под капак.Тенджерата се сваля от котлона и се оставя да истине.Охладените круши се изваждат от течноста и вътрешността се издълбава внимателно.Сметаната и есенцията се разбиват на гладък крем,който се разпределя в крушите.Отгоре се украсява с бадемите.


Потребителски аватар
samodiva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 7
Регистриран на: вт яну 13, 2009 11:46 am
:: 2 рецепти от samodiva

ДИАБЕТ

Мнениеот samodiva » ср яну 21, 2009 1:27 pm

В ДИЕТИЧНИТЕ И ДИАБЕТИЧНИТЕ МАГАЗИНИ СЕ ПРОДАВА НИСКОКАЛОРИЧНА СМЕТАНА НА ПРАХ.СЛАДКИЯ И ВКУС СЕ ДЪЛЖИ НА УПОТРЕБАТА НА ПОДСЛАДИТЕЛ.ПРИГОТВЯ СЕ БЪРЗО,КАТО СЕ ДОБАВЯ КЪМ 150МЛ.СТУДЕНО ПРЯСНО МЛЯКО И СЕ РАЗБИВА ЗА ОКОЛО 5 МИНУТИ С МИКСЕР.ПОДХОДЯЩА ЗА:ТОРТИ,ПЛОДОВИ САЛАТИ,ДЕСЕРТИ И УКРАСИ

janina
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 11
Регистриран на: съб май 02, 2009 4:58 pm

Мнениеот janina » съб май 02, 2009 5:16 pm

Благодаря на всички за приноса в тази тема, която за много от нас е важна (при тази разпространена болест, никой не е застрахован)



Върни се в “Диабетична кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта