Панирани пилешки хапки

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Панирани пилешки хапки

Мнениеот sve_georgieva » пон яну 05, 2009 7:41 am

Знае ли някои как се правят панирани пилешки хапки, но в панировката да има нишесте-като тези, които ги предлагат по китайските ресторанти :? Или пък ако някой знае друга интересна рецепта... Предварително благодаря!


Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » пон яну 05, 2009 12:34 pm

Продава се панировъчна суха смес, аз лично съм си купувала за пилешко месо и съм си правила в къщи. Сварявам пилето със малко сол и подправки за да се овкуси, обезкостявам го, овалвам в сместта и после топвам в яйце / за да стане по-меко заради малчугана/. Имахме гости и много ги харесаха.
А скоро пуснах една рецепта за пилешки хапки:
Изображение

Само в брашно съм ги оваляла, но пак станаха много вкусни.
Пиши какво си направила. :chef:

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пон яну 05, 2009 8:41 pm

Предлагам ти една панировка, ако не ме лъже паметта, беше от предаване на Иван Звездев. Правила съм я много пъти и съм много доволна: 100 г брашно, 50 г царевично нишесте, 2 жълтъка, 2 разбити на сняг белтъка, сол, черен пипер, малко бира или газирана вода.
С тази панировка може да се панират крехки меса, риба и всякакъв вид зеленчуци.
Ако имаш възможност, пробвай я - няма да съжаляваш! :love:

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » вт яну 06, 2009 9:20 am

Благодаря ви момичета! Тези дни ще пробвам и ще пиша какъв е резултата!


jeni_jeni1
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 6
Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
:: 3 рецепти от jeni_jeni1
:: 2 снимки от jeni_jeni1

Мнениеот jeni_jeni1 » вт яну 06, 2009 7:30 pm

Може да се овалят и в сусам (ако го хапвате разбира се) също стават вкусни :)



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта