Какво да направя за да ми стягат картофените кюфтета

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
jeni_jeni1
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 6
Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
:: 3 рецепти от jeni_jeni1
:: 2 снимки от jeni_jeni1

Какво да направя за да ми стягат картофените кюфтета

Мнениеот jeni_jeni1 » пон яну 05, 2009 12:41 pm

Моля помогнете! Кажете ми рецепта за картофени кюфтета и какво да направя за да не ми се разкашкват. Казаха ми една с нарязан кренвирш, но и с нея нищо не се получи. Слага и брашно и пак нищо не се получи.


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон яну 05, 2009 2:06 pm

Аз правя всякакви кюфтета само с галета, като слагам в сместа толкова, че да ми хареса на гъстота и да е удобна за оформяне. Вместо хляб я ползвам. Ако сложиш белтък, би трябвало да слепи съставките.

А за рецепта - аз варя картофите предварително, вече нарязани на кубчета, в зеленчуков бульон. Отцеждам, смачквам на не гладко пюре, слагам яйце, мащерка, малко черен пипер, сол, галета, докато стане удобно за оформяне, но не сухо. И така ги пържа, никога на силен огън, само на среден. Майка ми е на друго мнение Smile Тя слага вместо мащерка магданоз и индийско орехче, но ние не го обичаме. Варианти всякакви.

Желая ти успех!

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » пон яну 05, 2009 2:48 pm

Аз ги правя по следния начин-варя картофите цели, докато са топли ги обелвам и намачквам, след като изстинат прибавям към тях лук, яйца, подправки, сиренце и брашно. Размесвам сместта с ръце и трябва да се получи гъста лепкава смес. Намазвам си ръцете с мазнина и започвам да правя кюфтетата и ги пържа в сгорещена мазнина, ако случайно се трошат значи искат още брашно. Когато картофите се варят не обелени, не поемат вода при врането-което е важно за кюфтетата.

jeni_jeni1
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 6
Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
:: 3 рецепти от jeni_jeni1
:: 2 снимки от jeni_jeni1

Мнениеот jeni_jeni1 » пон яну 05, 2009 3:27 pm

Благодаря! Тази вечер пак ще се пробвам :)


Потребителски аватар
desyj
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 96
Регистриран на: ср авг 29, 2007 10:46 am
:: 64 рецепти от desyj
:: 43 снимки от desyj

Мнениеот desyj » вт яну 06, 2009 1:03 pm

Аз също правя картофените кюфтета като Цве , дори и без брашно , само ги овалвам в галета и ги пържа , стават много вкусни :thumup:

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт яну 06, 2009 1:50 pm

Аз предпочитам да ги изпека във фурната - не стават мазни!

jeni_jeni1
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 6
Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
:: 3 рецепти от jeni_jeni1
:: 2 снимки от jeni_jeni1

Мнениеот jeni_jeni1 » вт яну 06, 2009 2:40 pm

Е, майсторите са си майстори :)

Потребителски аватар
morskia
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 28
Регистриран на: пет яну 09, 2009 8:32 am

Мнениеот morskia » пет яну 09, 2009 6:42 pm

Моята рецепта е като на sve.Опитай с царевично брашно :thumup:.Да ви е сладко :hungry:П.П. подправките ми са:чубрица,малко босилек,джоджен,чер пипер

nesi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 9
Регистриран на: пон ное 17, 2008 4:36 pm
:: 9 рецепти от nesi
:: 14 снимки от nesi

Мнениеот nesi » пон яну 12, 2009 9:35 pm

здравей опитаи рецептата ми кюфтета от картофи и кремвиши или ги овалваи в белтък от яйце :thumbsup:

frizli
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 13
Регистриран на: вт яну 20, 2009 7:49 pm
:: 10 рецепти от frizli

Мнениеот frizli » съб фев 14, 2009 5:03 pm

1кг. картофи,1-2 глави лук ,магданоз,джоджен,2яйца,сол,черен пипер,брашно за овалване.Няма значение дали са обелени или не картофите.Винаги ми се получават по тази рецепта.Успех.Ако искаш след това можеш да си направиш кисело мляко и счукан чесън за заливка върху готовите кюфтенца ,така не са толкова мазнички :thumup: :thumup: :thumup:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта