Фонд

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Фонд

Мнениеот Aliana » ср яну 07, 2009 9:14 pm

Здравейте!


В съда, в койтп е печено някакво месо, се налива вода и всичко запечено се остъргва и разтваря. Излива се в тенджерка и се вари, докато се преполови обема. Слагат се подправки, най често зърна черен пипер, даф.лист и.т.н., прецежда се през марля. Оставя се да изстине, после в хладилник. Когато мазнината стане на коричка отгоре, се обира и се изхвърля. Още студено може да се прецеди, за да се отсранят и последните бучки мазнина.

Това което остане, е фонд. Есенцията на печеното, така да се каже. Купува се и готово, но не е много евтино.

Лека вечер, Тилиа :)


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 699 рецепти от tillia
:: 2529 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » нед яну 11, 2009 7:54 pm

Благодаря за обяснението! :love:


Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост