Кремове и глазури за торти на Биби

Най-сладката част от форума - идеи, съвети и предложения за засукани десерти, торти, фигурки, украси, глазури...
Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Кремове и глазури за торти на Биби

Мнениеот magi71 » пет яну 09, 2009 4:34 pm

Здравейте! Започвам първа темата! :flow1:
Не съм специалист по тортите :oops: , но имам изтеглени някъде от интернет едни рецепти на Биби и бих искала да ги споделя с вас Тортени кулинари!

Глазура "ШАМ"
2 белтъка
150гр пудра захар
ванилия
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.

Кайзер крем
250гр масло
250гр захар
100мл прясно мляко
2 с.л. какао
Смесват се и се слагат са заврят, като се бърка постоянно. Ври 15мин. Сваля се от котлона и продължава да се бърка докато изстине.

Крем за торта
6 жълтъка
250мл прясно мляко
250гр захар
250гр масло
1 с.л. какао
Жълтъците млякото и захарта се варят,докато се сгъстят. Остава се да изстине. Маслото се разбива хубаво. Прибавя се какаото, след което се прибавя по малко от изстиналата смес. Всичко се обърква хубаво.

Крем за торта 2
700гр сметана
240гр захар
3 с.л. какао

Разбива се с миксер до сгъстяване.

Маслен крем "Кристал"
250гр масло
150гр захар
200мл прясно мляко
Захарта и млякото се смесват и се бърка, докато се сгъсти.Маслото се разбива добре и към него се добавя по малко от млякото.

Маслен крем
250 гр масло
2 яйца
80гр захар
1 с.л. какао
Маслото се разбива добре. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и по малко се прибавят към маслото, като се бърка. Накрая се добавя и какаото.

Маслен крем с прясно мляко
500мл мляко
2 с.л. брашно
250 гр масло
150 гр пудра захар
1 с.л. ром или ванилия
Млякото се сварява с брашното на гъста смес. Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавя се по малко от изстиналата смес, като се бърка непрекъснато. Слага се и рома/ванилията.

Глазура "Панделка"
60гр захар
10гр глюкоза
вода да покрие захарта
Всичко се сварява с гъстота, която се определя от капка, капната в студена вода - да не се разлива. Изсипва се върху дъска, намазана с масло и с ръце се оформя като панделка, с която се завързва тортата.

Шоколадова глазура
100гр захар
100гр масло
3 с.л. какао
1 с.л. нишесте
2 с.л. прясно мляко
Нишестето и какаото се смесват. Прибавят се млякото, разстопеното масло и захарта. Ври, докато се сгъсти.


Шоколадова глазура 2
150гр.захар
100мл вода
1 белтък
100гр шоколад
Захарта се вари с водата на гъст сироп. Белтъка се разбива на сняг. Прибавя се настъргания шоколад и се сипва по малко от горещия сироп. Разбива се, докато се сгъсти и се изсипва върху тортата.

Шоколадова глазура 3
100мл вода
170гр захар
3-4 с.л. какао
40гр масло
Захарта и водата се сваряват. добавя се какаото,а след това и маслото. Бърка се, докато се сгъсти. Оставя се малко да изстине и се залива тортата.

Шоколадова глазура 4
200гр масло
2-3 с.л. какао
70гр захар
125мл вода
Маслото се разбива хубаво. Добавя се какаото. Захарта и водата се варят на гъст сироп, който постепенно се прибявя към разбитото масло.

Глазура "Добуш"
200гр захар
40гр масло
Захарта се карамелизира. Прибавя се маслото. Полива се сладкиша и докато е топла глазурата се разделя с нож на парчета, както ще се реже след това.


Жълта глазура
2 жълтъка
100гр пудра захар
кора от лимон
Жълтъците се разбиват със захарта на топло, прибавя се кората.


Пламъци за украса на торти и кремове
250гр захар
20гр вода
4 белтъка
150гр захар с водата се карамелизират. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и към тях се прибавя на тънка струйка карамела, като продължава да се бърка.


Орехов маслен крем
250гр масло
120гр пудра захар
150мл прясно мляко
150гр смлени орехи
Маслото се стопява. Прибавят се захарта, млякото и орехите. Всичко се обърква, докато побелее.


Шоколадов маслен крем
100гр захар
1/2к.ч. вода
100гр шоколад или 3 с.л. какао
6 жълтъка
300мл прясно мляко
Захарта, водата и шоколада се сваряват на сироп. Сваля се от котлона и като поизстине се добавят жълтъците и всичко хубаво се разбърква. Маслото се разбива и се добавя към изстиналата смес.
Последна промяна от magi71 на вт яну 13, 2009 11:46 am, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пет яну 09, 2009 8:45 pm

Маги, чудесни са! Но не е ли по-добре да пуснеш рецептите в "Украси и блатове". Смятам, че този раздел тепърва ще се разширява. Ще стане много удобно - трябва ми блат, или крем, или глазура - избирам си от "Украси и блатове". Е, това не значи, че няма да се ползват рецептите от "Каталози! :love:

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » пет яну 09, 2009 11:14 pm

Радвам се ,че ще мога да улесня майсторките! :clap: Утре ще ги пусна и там!

Потребителски аватар
milniq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 125
Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
:: 232 рецепти от milniq
:: 215 снимки от milniq

Мнениеот milniq » пон яну 12, 2009 9:07 pm

Аз не се имам за майсторка, но наистина доста ме улесняваш! Благодаря, Маги! :flow1:


Потребителски аватар
desyj
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 96
Регистриран на: ср авг 29, 2007 10:46 am
:: 64 рецепти от desyj
:: 43 снимки от desyj

Мнениеот desyj » ср яну 14, 2009 12:04 pm

Браво Маги , чак днес я забелязах темичката ама ,че съм разсеяна , браво , браво , много ще ми помогне в сладкарските ми подвизи :D :clap: , Благодаря ти ! :hug:

Потребителски аватар
lady_G
началник печка
началник печка
Мнения: 41
Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
:: 8 рецепти от lady_G
:: 18 снимки от lady_G
Контакти:

Мнениеот lady_G » ср апр 22, 2009 4:12 pm

:clap: :thumup:

Vida
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 324
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
:: 67 рецепти от Vida
:: 66 снимки от Vida

Мнениеот Vida » пон май 18, 2009 2:31 pm

Маги браво на теб,много ме улесняваш мен,обичам да правя сладкиши и тия кремчета ще ми са от полза!

Потребителски аватар
maia_corni
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: съб апр 18, 2009 1:20 pm
:: 16 рецепти от maia_corni
:: 20 снимки от maia_corni

Мнениеот maia_corni » ср ное 18, 2009 5:13 pm

УХАААА... колко много кремчета и глазурки :eek: :eek: :eek: .... Поне някои от тях ще се пробват....

vilito
началник печка
началник печка
Мнения: 83
Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
:: 1 рецепти от vilito
:: 10 снимки от vilito

Мнениеот vilito » пет яну 01, 2010 4:36 am

И аз ще се възползвам!
Изображение

Потребителски аватар
jolinkata
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: нед яну 03, 2010 2:49 pm

Мнениеот jolinkata » нед яну 03, 2010 3:01 pm

ммм чудесно, и аз скоро ще пробвам някои
благодаря :clap:



Върни се в “Сладкарство”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта