Машина за хляб

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
akva7
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнениеот akva7 » съб ное 27, 2010 10:13 pm

Днес бях на шопинг в търсене на подходяща машина за хляб.Видях доста,сега ще мисля коя да е.Марянка доста ме нави,само,че ще почакам за коледните намаления,понеже хубавите са към 300....и даже отгоре лв.


Потребителски аватар
Anego
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 115
Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
:: 26 рецепти от Anego
:: 212 снимки от Anego

Мнениеот Anego » пон ное 29, 2010 9:43 am

:) akva7, не се води по цената! Първата си машина я закупих в гладните години,когато се чакаше на опашки за хляб и беше "куча марка"-с нея отгледах децата.Втората ми е Мулинекс и доколкото си спомням струваше около 250 лв , но я ползвам максимум 2 пъти седмично(вече сме само двамата със съпруга ми).Приятелката ми си взе марка Зелмер-за 70 лв на акция по тазгодишния Великден и на ден по два пъти я зарежда-има 3 деца и освен дежурния хляб ,приготвя или кекс ,тесто за пица,мекици,курабии,питки,бухти.
Важното е да спазваш точните грамажи на рецептите,да не се отказваш при първите провали,да не страдаш от наднормено тегло-не усещаш кога от опитване е свършил хлябът :D

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 186 рецепти от mamcheto61
:: 990 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

машина за хляб

Мнениеот mamcheto61 » пон ное 29, 2010 12:22 pm

:D :D Права е Анего за цената,важното е да ти върши работа.В момента в Кауфланд предлагат за 80 лв,разгледах я и ми се видя доста добра.Така,че Аква успех с шопиннга.В по преден пост бях споделила че ползвам готов микс от който дъм много доволна,но тогава не можах да го кача та сега успях,но пак не е по реда си,забравила съм да го завъртя,но вие сте оправни ище го разгадаете.Изображение

Потребителски аватар
Jordanka1
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 436
Регистриран на: нед сеп 20, 2009 4:03 pm
:: 4 рецепти от Jordanka1
:: 28 снимки от Jordanka1
Местоположение: Белослав-Варненско

Мнениеот Jordanka1 » пон ное 29, 2010 6:54 pm

аз имам машина от три години немска е с две форми по 500гр Сега имам мерак да си купя Мулинекс -защото хора ТЕ са НАЙ -ХУБАВИТЕ и няма да сбъркате в избора си имаги от 160до 350лв няма значение цената важното е че имате мерак да си купите и да я ползвате аз вечер си слагам продуктите сутрин ми е готов и сутринта зареждам за вечерта СТРАХОТЕН Е -правя си и кекс и козунак Касмет


Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнениеот ma_rri_na » нед дек 05, 2010 3:34 pm

Ако искаме да говорим за качествена машина - тъй като повечето предлагащи се в България са произведени в Китай - трябва да се гледа времето на гаранцията , не толкова цената и дали е посочен сервиз в гаранционната карта / дано не се наложи да се ползва !/.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.

ИзображениеИзображениеИзображение

milena_krusteva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 10
Регистриран на: чет яну 13, 2011 12:25 pm

Мнениеот milena_krusteva » нед юни 26, 2011 10:29 pm

Здравейте, аз имам машина за хляб от 1 месец и страшно много съм доволна.Вече съм пробвала почти всички рецепти от книжката. Машината е Мулинекс. До сега не ми се е получил нито веднъж лош хляб.Най напред опитах дългите програми,които са над 3 часа.След това се престраших и започнах да използвам късите програми, една от които е 2 часа и 20 минути, хлябът става разкошен добре изпечен и много вкусен.Не е вярно, че като е къса програма не може да втаса и да се изпече.Днес пробвах и ескспресният хляб програмата е 1 час и 20 минути, стана много хубав отново. Голямо удобство е да имаш такава машина и всеки ден да си хапваш топъл хляб.Препоръчвам на всички домакини да си попълнят колекцията в кухнята с такава машина.

Потребителски аватар
veselinka
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 34
Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
:: 2 снимки от veselinka
Местоположение: гр.Шумен

Мнениеот veselinka » пон юни 27, 2011 7:18 am

ma_rri_na написа:Ако искаме да говорим за качествена машина - тъй като повечето предлагащи се в България са произведени в Китай - трябва да се гледа времето на гаранцията , не толкова цената и дали е посочен сервиз в гаранционната карта / дано не се наложи да се ползва !/.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.

ИзображениеИзображениеИзображение
А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ :).Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям :D !

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 186 рецепти от mamcheto61
:: 990 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнениеот mamcheto61 » вт юни 28, 2011 5:32 pm

milena_krusteva написа:Здравейте, аз имам машина за хляб от 1 месец и страшно много съм доволна.Вече съм пробвала почти всички рецепти от книжката. Машината е Мулинекс. До сега не ми се е получил нито веднъж лош хляб.Най напред опитах дългите програми,които са над 3 часа.След това се престраших и започнах да използвам късите програми, една от които е 2 часа и 20 минути, хлябът става разкошен добре изпечен и много вкусен.Не е вярно, че като е къса програма не може да втаса и да се изпече.Днес пробвах и ескспресният хляб програмата е 1 час и 20 минути, стана много хубав отново. Голямо удобство е да имаш такава машина и всеки ден да си хапваш топъл хляб.Препоръчвам на всички домакини да си попълнят колекцията в кухнята с такава машина.


:flow2: И моята е същата марка но я имам вече 3 години.И аз като тебе започнах но в момента използвам най-вече експресната за хляб,а програмата за тесто ми е най-любимата.Аз дори си направих подходяща рецепта за козунак който става страхотен,а също и за различни видове тесто.Но от един месец най-съм възхитена от програмата за мармалад.Направих си сума ти мармалад от ягоди,вишни,а днес и от малини,верно че излиза по 4 бебешки бурканчета но капка по капка вир...става страхотен мармалад,запазва се прекрасния цвят на плодовете,а не като на огъня да потъмнява,единствено съм променила в рецептата това,че вместо пектин слагам гелфикс на д-рЙоткер пускам я и като се извърти програмата оставям я около 20 минути да постои и я пущам още веднъж така става по сгъстено..пробвайте няма да съжалявате.Може да си посипите плодовете със захарта и да ги оставите да престоят да си пуснат сока и после да ги пасирате,но ако обичате цели плодове и така става-Сега чакам с нетърпение да узрее кайсията та да си направя мармалад и от нея..Чудя си се на акъла защо 2 години не съм я пробвала,разкошна програма...цъкаш си на компа из интернета, машинката ти вари мармалада...голям кеф е.. :clap: :clap: :clap:

veselinka написа:/quote] А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ :).Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям :D !


Аз доколкото знам тези резки се правят за да не се пука хляба отстрани. :thumup:

Потребителски аватар
sissil
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 62
Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
:: 5 рецепти от sissil
:: 26 снимки от sissil
Местоположение: Alb.( Valencia) España

Мнениеот sissil » нед юли 10, 2011 9:16 am

Здравейте.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. :clap: Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване :chef: .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.
Изображение

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 186 рецепти от mamcheto61
:: 990 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнениеот mamcheto61 » пет авг 19, 2011 5:05 pm

sissil написа:Здравейте.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. :clap: Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване :chef: .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.


:D Бе да ти кажа няма да съжаляваш..това за кората моята има 3 опции за различен тип кора,нормална,леко препечена и препечена,та като я нагласям на програмата няа която ще меся първо я слагам на препечена коричка.Другото което е 12 програма е за доопичане..нагласяш я и тя ти доопича коричката отгоре..по принцип е едночасова но на всеки 10 минути подава сигнал та като ти стане готов хляба спокойно я изключваш.Само когато пека козунак..след като свърши програмата го вадя намазвам си го с яйце и поръсвам със захар и си го запичам само отгоре в нормалната фурна,а сега вече имам и халогенна та у нея си го доопичам.Надявам се че съм ти помогнала със съветите си. :thumup: :thumup: :clap: :clap:



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта