Палачинките по света - 1

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Палачинките по света - 1

Мнениеот vg » нед сеп 30, 2007 3:58 pm

Палачинките по света - 1

Ако сте гледали няколко американски филма няма начин да не сте видели и сцена в която семейството похапва палачинки на закуска. Само, че северноамериканските палачинки са по-различни от нашите - в тях освен брашно, мляко и яйца се слага и набухвател. Правят се по-дебели, поне около 1 см и обикновено са с диаметър около 15 см. Като резултат са много порести и леки. Най-често се сервират на закуска с кленов сироп, масло, фъстъчено масло или плодове.
Друга, още по-различна от нашите представи вариация на тема палачинки са немските. Също като американските се ядат на закуска, но по вид са коренно различни. Основните съставки на тестото са отново мляко, яйца и брашно, но пропорциите са по-различни и палачинките се пекат във фурна, където се надуват (набухват) много. След като се извадят в средата пропадат и се сервират подправени с ванилия и канела, плодови сиропи, пудра захар или плодове.

Американски палачинки
Немски палачинки
Екипът на "Веселият Готвач"


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта