Хайвер от грис

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
angypop
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 6
Регистриран на: вт яну 20, 2009 11:09 am
:: 8 рецепти от angypop

Хайвер от грис

Мнениеот angypop » ср яну 21, 2009 11:52 am

Загубих отдавна рецептата, а този хайвер става много вкусен. Ако някой знае как се прави, моля кажете ми


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » ср яну 21, 2009 1:44 pm

Виж тази рецепта:
1 ч.ч грис
4 ч.ч вода
1 майонеза
сок от 1 лимон/или щипка лимонена киселина разтворена в малко вода/
сол на вкус
Водата се слага в тенджера с малко сол да заври.Изсипва се гриса и се бърка непрекъснато докато се сгъсти.Оставя се да изстине хубаво,след което се прибавят майонезата и подправки на вкус.По желание може да се добави 1 глава ситно нарязан лук,1-2 сварени и ситно нарязани яйца,маслини,кисели краставички.В сайта също има рецепта.Тя е почти същата www.receptite.com/recepta.php?r=2392
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

tatiana
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 66
Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
:: 39 рецепти от tatiana
:: 14 снимки от tatiana

Мнениеот tatiana » ср яну 21, 2009 9:09 pm

трябва и аз да го пробвам сигурно е много вкусно. :chef: :chef:

angypop
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 6
Регистриран на: вт яну 20, 2009 11:09 am
:: 8 рецепти от angypop

Хайвер с грис

Мнениеот angypop » чет яну 22, 2009 9:31 am

Благодаря за рецептата. Не си спомням да съм слагала майонеза, но ще го пробвам и така. Баба ми го правеше и този хайвер е останал любим за цялата ми фамилия.


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пет яну 23, 2009 11:49 am

Често правех този хайвер когато децата бяха малки.
Слагах вътре наситнена пушена или веяна риба - става превъзходно!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта