Телешко и телешко

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет яну 22, 2009 3:04 pm

Супер!

Тук струва говеждото 5 Евро на кг, а от сукалчето около 12 евро на кг, но пак зависи къде и какво купуваш.

Това че го намираш евтино е супер! За мен това е наравно с агнешкото най-доброто месо.
www.facebook.com/artandhobby


zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » чет яну 22, 2009 5:13 pm

Да , наистина има вкуса на агнешко. Но имам впечатление, че тук хората се отнасят малко с недоверие към това месо. По принцип то не се продава масово, а само в някои магазини.

bebcheto_81
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 22
Регистриран на: пон яну 12, 2009 9:13 am
:: 17 рецепти от bebcheto_81

Мнениеот bebcheto_81 » пон яну 26, 2009 7:56 pm

АЗ не съм много по телешкото много жреме се вари а мъйа ми обожава телешко варено

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » пон яну 26, 2009 8:07 pm

Преди два дена ходих на гости и вечеряхме телешки пържоли - бяха много вкусни. Въпреки че са били в марината 1 денонощие, печени на фурна под фолио, пак ми се сториха сухи. Май винаги трябва да се шпиковат със сланинка обаче. :?


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон яну 26, 2009 8:22 pm

Аз никога не шпиковам със сланина, само със зеленчуци и подправки.

За да не става сухо телешкото (младото) първо се пуска за малко в много гореща мазнина, да се запечатат порите. После вече се дообработват според рецептата. И никога не се бучат с вилица по време на пържене или печене, защото сока му изтича. Аз обръщам с две лъжици, или щипка за грил.

Бебче: телешкото е готово на бързо, а и колкото повече го вариш, толкова повече изсъхва. А говеждото е обратно, трябва му много време да се свари, затова пък става чудно, особено ако е леко шарено. Та мъжа ти го разбирам, и аз обичам говеждо варено! :D

А печено говеждо, което с часове си къкри на котлона само с подправки...мечта!
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта