РОЗОВА ВОДА

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

РОЗОВА ВОДА

Мнениеот BABY » чет яну 22, 2009 1:43 pm

Някой правил ли е МАЛЕБИ? И ако е,откъде взема розова вода?!!
Аз питах в аптеката до нас,защото в аптеките има,дали може да се използва в сладкарството,те не знаели.Пък ми се ще да направя малеби.До сега само готово купувам защото много го обичаме.Някой ако знае нещо да пише. :?:
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет яну 22, 2009 3:00 pm

4 пълни шепи листа от трендафил или роза (НЕпръскани, добре измити) се почистват от светлата част най-долу на листенцата, защото често горчи. Заливат се с 500мл вода с телесна температура и се оставят захлупени за два дни. Прецежда се и към прецедената вода се добавят отново 2 шепи листенца. Чака се пак два дни и се прецежда. Готово.

Аз чета тук по форумите, че германците ползват тази от аптеката, но аз купувам от един арабски магазин.

Успех!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет яну 22, 2009 3:22 pm

Аз използвам гъст сироп/ако имам домашен/ или топинг, без значение от какво е, само да подхожда на нишестето.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет яну 22, 2009 3:45 pm

Ах, Бейби, сега прочетох, че за правене на розова вода се използват само два сорта рози

Rosa damascena това е нашата българска роза, ние и викаме трендафил.

Rosa centifolia означава Столистна роза, пак една такава с пълна чашка.

Ама е логично, иначе ще трябва да се унищожи една градина за един литър.
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » чет яну 22, 2009 4:00 pm

Маги,правила съм със топинг или друг сироп,ама не е същото :(
Друго си е сиропа като има вкус на роза.Сега няма откъде да вема рози,тъй че ще пробвам с тая вода от аптеката-пък каквото ще да става :D !!Най-много ще дежурим във WC :rotlf:
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет яну 22, 2009 4:08 pm

Защо не пробваш с ликьор от рози? Поне с него да ароматизираш водата.

Ако вземеш чист, може да ходите на зиг-заг. Но за аромат?

Незнам, само една идея е.

А какви са тези аптекари, които не могат да ти дадат информация? Срамота.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » чет яну 22, 2009 4:35 pm

Може да провериш в по-големите вериги магазини - има от какво ли не. Пила съм домашно приготвен от Павликенския край - там отглеждат розите за конфитюр.
А с тази вода от аптеките аз си почиствам лицето и е много нежна.

zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » чет яну 22, 2009 4:54 pm

Веси, аз си купувам розовата вода от арабските магазини. 1/2 л струва някъде около 2 лв.

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » чет яну 22, 2009 8:50 pm

ЕЕ,момичета мерси за идеите.Ще видя какво ще правя :P !
Да ви кажа,една година правих сладко от рози :D което стана супер.Ама ходенето до WC хич не беше супер.И както си го направих,така си го изхвърлих :rotlf: .Ама наистина на пролет или когато цъфнат розите ще пробвам да направя само сироп.Да видя какво ще стане.Пък Оле,тука в Хасково няма арабски магазин :( тъй че няма откъде да се купи такава :( .Абе ще пробвам от аптеката и ако не се мярна няколко дни,да знаете че съм цъфнала като роза :rotlf: :rotlf: :rotlf: :P
Е,супер сте момичета :winkiss:
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » чет яну 22, 2009 9:22 pm

Точно по този повод исках да ти пиша. С удоволствие бих ти изпратила една бутилчица. Моля те, пиши ми на лични съобщиния.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта