Винен кебап

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
mariq80
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: ср фев 04, 2009 6:15 pm

Винен кебап

Мнениеот mariq80 » ср фев 04, 2009 6:26 pm

Кажете ми как се прави винен кебап.Благодаря.


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » ср фев 04, 2009 11:38 pm

Мария пишеш в търсачката на сайта ВИНЕН КЕБАП и ще ти покаже рецептата :D :thumup: .
Между другото е страхотно ястия.Нашето семейство много го обича.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
mariq80
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: ср фев 04, 2009 6:15 pm

Мнениеот mariq80 » чет фев 05, 2009 10:10 am

Благодаря много за отговора

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » чет фев 05, 2009 11:16 am

1 кг. св.месо се измивз,подсушава и нарязва на дребно.Изпържва се в 5-6 с.л. олио заедно с 5-6-10 глави лукнарязан на ситни и 1-2 моркова нарязани на кубчетаи сол на вкус.Когато лукът омекне се прибавят 1-2 с.л. дом.пюре.или настъргани 5-6 домата,1 ч.л. червен пипер.Залива се с вода + 1 ч.ч. вино и десетина зърна черен пипер.Когато заври се намалява и се оставя на тих огън до готовност.Слагат се 1-2 дафинови листа и магданоз.
Ако има нужда сосчето може да се сгъсти с 1 с.л. брашно,размита с вода.
За основа може да се ползва картофено пюре или сварен ориз.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта