maioneza

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
papitto
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: нед яну 18, 2009 10:50 am

maioneza

Мнениеот papitto » нед фев 22, 2009 11:31 am

kak se pravi maioneza po obiknoven natsin ako ima


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » нед фев 22, 2009 12:42 pm

Здравей!


# 1 бр. жълтък
# 1/2 ч.л. оцет
# 200 мл олио
# 1 ч.л. лимонов сок
# 1 ч.л. горчица
# сол
# черен пипер


При приготвяне всички съставки трябва да имат стайна температура.

Жълтъка се слага в съд за разбиване и се разбърква с оцета. Пасира се като през това време олиото се налива на тънка струя. Добавят се горчицата, лимоновият сок, сол и черен пипер, бие се още няколко секунди. :)


Виж Ремулада в рецептите.


Поздрави!
www.facebook.com/artandhobby


Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта