Левурда

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Левурда

Мнениеот Aliana » нед фев 22, 2009 7:35 pm

Здравейте!


Няколко хубави снимки на левурда.

Изображение


Изображение

Изображение


Ще сложа по-нататък рецептата:
Изображение
Последна промяна от Aliana на пон фев 23, 2009 12:00 pm, променено общо 1 път.
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнениеот MANI » пон фев 23, 2009 7:50 am

:? Нали това беше лук?Ами то от него и булченски букети могат да се правят :D .Шегата на страна много е красиво,аз не съм ползвала този зеленчук и по снимката с чери доматките да разбирам ли,че се ползват листата или как?Я да ме ограмоти Рали набързо,че да не се излагам :roll:
http://www.radikal.ru]Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон фев 23, 2009 9:50 am

Здравей, мила!


Използват се листата, досега което знам, само пресни, но съм си наумила да се опитам да си изсуша.

Имат много интензивен аромат и вкус, малко като лук, повече като чесън, лютиви са (поне за мен, Христо е сложил рецепта за салата САМО от левруда, значи става :D ).
Тук имаше дълго време статус на деликатес, междувременно има много продукти с левурда, даже салами.
Аз съм правила само кремове от сирене с нея, саламурено и прясно (Крема, Филаделфия). Стават много вкусни. Колко ще сложиш, зависи от теб. Досега мислех, че винаги трябва да се смила :oops: , но сега видях и други начини.

Мога само да го препоръчам! А и е много здравословен, поне така се твърди :)


Олга знае и други начини, може би ще ги напише. Във всеки случай си струва! :thumup:
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта