Какво сготвих днес - [АРХИВ 7]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Kurtni
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 46
Регистриран на: пон яну 12, 2009 9:38 pm

Мнениеот Kurtni » вт апр 14, 2009 4:23 pm

Здравейте , аз днес мисля да направя кюфтета от патладжани с кашкавал, магданоз, може и чубрица.. ще видим какво ще излезе :P


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт апр 14, 2009 4:29 pm

ето днешните мини лучничета
Изображение

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнениеот Vani32 » вт апр 14, 2009 4:37 pm

Рени с голям интерес чакам твоята рецепта :)

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » вт апр 14, 2009 4:53 pm

Браво Рени,много са хубави.Прати и в Габрово от тях/хихи/.
Изображение


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт апр 14, 2009 6:38 pm

Вани, аз съм си пригодила тортата според нашите вкусове.
Ти можеш да си я измениш по твой вкус.Няма име,защото е моя измишльотина.
продукти: 1 готов блат на "Роял кейк"- вътре са три блата ; 500мл. течна сметана Хопла или Халта; 5 с.л. захар; 1 шепа орехи;1 с.л. ром/коняк/ликьор;1 ч.ч. сок от бъз(аз си приготвям сиропа), но може идруг да е.
приготвяне: Течната сметана трябва да е студена.Разбива се с миксера до твърд сняг.
В сух тиган се слага захарта да се карамелизира - до светлокафяво,добавят се орехите(цели),разбърква се така,че всичките да се карамелизират и се изсипват в намазана с олио алпака чиния или малка тавичка.Като изстина се начукват в хаванче.В тигана,където е карамела(то остава по дъното карамел) се сипва 1 ч.ч.сок по желание и вкус,добавя се 1 с.л. ром (аз ползвам пина колада-бяла).С този сироп се сиропират блатовете.Всеки блат се покрива със сметана,поръсва се с кроканта.Така и трите блата.Цялата торта се намазва със сметана.Отсрани се покрива с орехи,или ако е останал крокант.Отгоре се украсява с плодове - ползвам мандарини,киви и малини/къпини/боровинки/ягоди от компот или замразени.
Може да си оставиш малко сметана за бордюр и розички.Може да я нашариш с разтопен шоколад отгоре и отстрани.Можеш да сложиш и плодове по твой вкус м/у блатовете. Аз не слагам, защото не обичаме.
Сигурна съм, че ще ти хареса.
Ако нещо съм написала неясно - питай!

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнениеот Vani32 » вт апр 14, 2009 6:40 pm

Благодаря ти Рени :)

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнениеот Vani32 » вт апр 14, 2009 6:41 pm

:clap:
Последна промяна от Vani32 на вт апр 14, 2009 6:47 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт апр 14, 2009 6:42 pm

Рени, я вземи я сложи в рецептите, торта РЕНИ ми звучи добре! :)
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт апр 14, 2009 7:07 pm

Рали, там ми е трудно да обяснявам тортите - сложно ми е.
Не съм сигурна дали се разбира какво пиша....
Правих тортата за РД на зет ми - 1 март, но не се сетих да я снимам......

zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » вт апр 14, 2009 9:44 pm

Ренка, обясни го така, както тук си обяснила. Всичко е много ясно.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта