Боза

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Боза

Мнениеот Aliana » ср фев 25, 2009 11:55 am

Знае ли някой как се прави боза в къщи? :(


Много ми липсва :(




Ще се радвам, ако благодарение на вас успея да направя!



Благодаря ви от сега! :flow1:
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » ср фев 25, 2009 4:09 pm

Рали,в РЕЦЕПТИ има рецепта за боза.Виж там.Даже аз пуснах рецепта но се оказа че има такава.Помолих да бъде изтрита.Успех в приготвянето. :clap:
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет фев 26, 2009 6:34 pm

Колко време трябва да отлежи, за да стане резлива? И на каква температура?

Как се съхранява и за колко време трябва да се изпие?

Защото количествата са големи, а освен мен, не вярвам някой да я хареса.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » чет фев 26, 2009 6:43 pm

Рали,бозата трябва да отлежи поне 3-4 дни на топло за да ферментира.След това я съхраняваш на студено.
Щом се притесняваш,че няма да я хареса никой освен теб,я направи с половин доза.А може и да я харесат.Успех.
Изображение


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет фев 26, 2009 7:22 pm

Благодаря ти много, Деси!


Сега ще я почна!


Ще докладвам! :D
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » пет фев 27, 2009 6:21 pm

Рали!
Справили се с приготвянето на бозата?
Ти ме запали с тази боза,че взех и аз направих,само че с половин доза. :thumup: Утре ще опитам какво съм сътворила.
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пет фев 27, 2009 6:32 pm

Здравей, Десииииии!


Направих Домашната боза, защото е без закваска .

Два пъти загорих брашното, на третия път мисля, че го улучих.

Сега седи до парното.

Сина ми ми заяви, че няма да я куса, но мъжа ми е любопитен.

Мисля, че в неделя ще можем да я пием.

Не може ли после да се стерилизира или нещо подобно?

Аз ще се спукам да пия.....
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » пет фев 27, 2009 6:38 pm

Рали, боза със сигурност не се стелиризира.Сега е достатъчно студено и можеш да я съхраняваш на терасата.
Просто няма да е със същия вкус ако я свариш.
Не става. :x
Изображение



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 2 госта