Желатин - Видове

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Желатин - Видове

Мнениеот Aliana » ср фев 25, 2009 12:37 pm

Dr. Oetker предлага три вида желатин

Желатин на листа
Желатин смлян
Желатин Фикс



Желатин на листа - листата се накисват, изстискват и се разтварят в течността, която ще се желира. 6 листа за 500г течност.

Желатин смлян - се накисва в 6 с.л. вода, чака се да набъбне, загрява се до стапяне и се слага в крайния продукт. 1 пакетче=6 листа

Желатин фикс - се наръсва директно в крайния продукт, без предварителна обработка. Не можах да намеря дозирането.



Деси, дано ти е полезна информацията.


Пресен ананас не може да се желира, така пише на желатина. Но сега намерих инфо, че става, ако е от консерва или ако се задуши леко преди желирането. Не можах да намеря други продукти, които имат проблем с желатина.
www.facebook.com/artandhobby


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост