Юфка

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Юфка

Мнениеот Aliana » пон мар 02, 2009 6:45 pm

Знае ли някой, как се прави домашна юфка?

Не рецепта за цялата, залята и т.н., ами как се прави тестяната част, която се суши/пече сама?
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » пон мар 02, 2009 7:57 pm

Продукти:
10 яйца
500гр грис
1 литър сварено и охладено прясно мляко
сол и пшенично брашно/колкото поеме/
Приготвяне:
От всички продукти се омесва тесто,разделя се на малки топки и се оставя да престои около половин час.От топките се разточват не много тънки кори и се сушат на слънце.Когато изсъхнат добре,листите се препичат на фурна ,докато порозовеят като от време на време се разбъркват.Изпечените кори траят дълго и се съхраняват на сухо.
Тази рецепта е правена мноого пъти от моята баба и е много сполучлива.
Изображение

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » пон мар 02, 2009 11:18 pm

Рали,голяма играчка е мила :D .Едно време с баба ми сме правили :D .Тя точи,аз ги режа на ромбчета,че да се изсуши ...Но си е вкусна!Абе домашното си е домашно :D
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » вт мар 03, 2009 9:35 am

Деси, благодаря ти!

Наистина изглежда много работа! Аз пък си мислех, че е течно тесто, което се разлива на тънко и се пече. Нямам понятие, защо съм мислела така, може би скрита надежда? :oops:


Деси, вкарай рецептата при другите, да я има. Аз се поуплаших като я видях, но някой ден сигурно ще се навия да я пробвам.

Веси, домашното си е домашно, права си, в това съм убедена, ама пусто нямане на време и на умение!!!

Отложеното не е забравено, така че не съм се отказала!
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » вт мар 03, 2009 10:48 am

Рали,не че е трудно :D ,но трябва доста време :P А ти щом си решила-прави я.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » вт мар 03, 2009 12:02 pm

Рали, баба ми я правеше от тесто за баница.Разточваше големи кръгове и ги слагаше в/у чаршафи да поизсъхнат толкова,че да могат да се вдигнат от чаршафа и да се сложат в тава и леко запичаше да станат бледо златисти.
Когато изстинат ги натрошаваше и ги съхраняваше в платнени торби.Ако искаш пробвай този начин - той е по-лесен.

beni
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 15
Регистриран на: пет ное 23, 2007 1:08 pm
:: 71 рецепти от beni
:: 30 снимки от beni

Мнениеот beni » ср мар 04, 2009 9:51 am

Една рецепта и от мен. Всъщност научила съм я от майка си, а тя от свекървата на своята кръстница, която е била страхотна кулинарка.

Домашна юфка

15 бр. яйца
1/2 л. прясно мляко
почти 3 кг. брашно
Замесва се тесто, разточват се тънки кори, оставят се да заветрят и след това се режат на ивички. Изсушават се и се препичат леко във фурната.

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » ср мар 04, 2009 11:50 am

Бени,и моята баба я правеше по същия начин. :thumup:
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » ср мар 04, 2009 12:07 pm

Момичета! Толкова много рецепти!

Благодаря ви мнооооого!

Само да имам малко време и ще се захвана! Обещавам!


:D :D :D :D :D
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » ср мар 04, 2009 12:08 pm

Да!!!Сега Бени ме подсети,че се слагат много яйца!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост