Свещеното авокадо: плод, зеленчук и ядка - всичко в едно!

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5397
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » чет яну 21, 2010 6:55 pm

Роси, откога е растението - защо няма листа, а само стебло. Да не би да са опадали през есента. Като че ли горе се виждат някакви малки листенца, но не съм сигурна :roll:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здр

Мнениеот PassionFlower » чет яну 21, 2010 11:18 pm

На един месец е и това е интересното,че тези малки листенца си остават отгоре с колкото пораства.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
Freya
началник печка
началник печка
Мнения: 14
Регистриран на: съб авг 01, 2009 12:03 am
:: 14 рецепти от Freya
:: 22 снимки от Freya
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Freya » пет яну 22, 2010 2:28 pm

PassionFlower, много ти е сладко авокадото. :D Аз опитах от това чудо само веднъж - взех от пазара едно авокадо, но се оказа много дървено. :lol: Може би ще опитам пак.

Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1886
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 577 снимки от sladki64e

Мнениеот sladki64e » пет яну 22, 2010 3:19 pm

Ето какво съветват специалистите :) :

Как да избираме авокадо?

За да проверите дали е узряло, притиснете леко. Трябва да го усетите еластично, да не е твърдо.
Когато избирате авокадо, подръжте плода в ръка. Кората трябва да е без петна. Той трябва да бъде плътен, при натиск с пръст да поддава, но не трябва да остават вдлъбнатини
Повечето сортове авокадо трябва да са черни на цвят, ако са узрели, иначе не стават за ядене.

Сортът, който съм намирала на нашия пазар обаче е със зелен цвят и не трябва да чакаме да почернее, защото ако това стане, то плодът вече не е годен за ядене.

Как да съхраняваме авокадо?

Оставете твърди авокадо да узреят на стайна температура, след това можете да ги съхранявате до 1 седмица в хладилник. Ако плодът е много твърд, оставете за няколко дни да узрее. Оптималната температура за съхраняване е около 10 градуса.
Щом веднъж е срязано, авокадото почернява бързо. Ако искате да го запазите, напръскайте повърхността му с лимонов сок, опаковайте го херметически и го поставете в хладилник.


ianamail
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 10
Регистриран на: пон авг 06, 2007 7:38 pm
:: 1 рецепти от ianamail

Мнениеот ianamail » вт фев 02, 2010 11:50 am

Много ми е странно това авокадо.
Все не успявам да го харесам в салати или ястия.
Може би не знам как да го приготвям!
Ще последвам съветите предложени по-горе!
Благодаря!

Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здрасти

Мнениеот PassionFlower » вт фев 02, 2010 12:06 pm

Момичета, авокадото ми пусна листа.Сега на върха на стъблото има листа.Ето вижте: Изображение
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5397
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » вт фев 02, 2010 6:57 pm

Изглеждат интересно - чудно дали ще се разклони :roll:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здрасти

Мнениеот PassionFlower » вт фев 02, 2010 8:33 pm

Да и аз се чудя дали ще се разклони,но се надявам да е в най-скоро време.То се е разклонило леко, но има какво още да се желае,иначе расте с пълна сила.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост