Застройка за супа

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » вт апр 14, 2009 11:51 pm

И аз я правя като kqmrosen, само че без масълцето. Според мен е важно и супата и застойката да са с еднаква температура.
Свекърва ми отделя в една купа част от супата, още щом я свали от котлона, да изстива за около 15 минути, и отделно разбива яйцето и млякото. После изсипва яйцето и млякото разбивайки в отделената супа, и чак тогава излива с бъркане в тенджерата. :thumup:


Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнениеот tsura_78 » ср апр 15, 2009 9:44 am

Аз също ч правя като magi71 и kqmrosen а свекървва ми прави варена застройка-слага в тенджерка мляко ,яйце и брашно и бърка докато се посгъстти и после го изсипва в супата.На мен и двете застройки ми харесват.
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"

Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнениеот lubopitka » ср апр 15, 2009 12:02 pm

И аз правя като kqmrosen, но без масло. Съпругът ми е специалист по варената както trusa_78.

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 158 снимки от mimsi

Мнениеот mimsi » ср май 27, 2009 4:59 pm

Виждам,че отдавна не е писано по тази тема,но да споделя и моя начин на застройка.Разбивам 1 или 2 цели яйца,според количеството супа.Добавям няколко капки вода за да се разбият хубаво яйцата и малко лимонена киселина.Към разбитите вече яйца с черпака сипвам по малко от супата.После при непрекъснато бъркане всичко в тенджерата...и така!:)


Vida
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 324
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
:: 67 рецепти от Vida
:: 66 снимки от Vida

Мнениеот Vida » пет май 29, 2009 8:23 am

Моят начин е като на Деси,Жълтък+кисело мляко,слагам от супата 1черпак и после я изсипвам в супата,не ми се е пресичало никога!А когато я правя с прясно мляко,слагам 1-2лъжици оцет.

Потребителски аватар
vesi77_1977
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 1
Регистриран на: пон фев 23, 2009 4:00 pm
:: 15 рецепти от vesi77_1977

Мнениеот vesi77_1977 » съб май 30, 2009 10:48 am

Аз застройвам супата,като разбия 1 или 2 жълтъка,кисело мляко и малко брашно,след това слагам на котлона и бъркам докато започне застройката да ври,след това сипвам от супата и продължавам да бъркам 2,3 минути,след което изсипвам в супата,като бъркам непрекъснато.По този начин никога не ми се пресича супата. :chef:

Потребителски аватар
quick_v
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 337
Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
:: 22 рецепти от quick_v
:: 96 снимки от quick_v
Местоположение: Гърция

Мнениеот quick_v » съб май 30, 2009 11:59 pm

Аз застроивам супата само със сметана и така няма шанс да ми се пресече :)

Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнениеот MANI » нед май 31, 2009 8:05 am

Някои супи ги застройвам с жълтък и кисело мляко,други с 2 жълтъка и лимонов сок(така супата е бяла на цвят) и някои с жълтъци, брашно и кисело мляко като всяка една я приготвям малко преди супата да е достигнала пълна готовност за да е със стайна температура!
http://www.radikal.ru]Изображение

ema_p
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср яну 23, 2008 6:28 pm

Мнениеот ema_p » пет юни 05, 2009 1:59 pm

И аз застройвам с 2 яйца и 3-4 с. л. к. мляко, но когато разбивам яйцата и млякото слагам и 1-2 ч. л. оцет. Оцета действа като стабилизатор и така супата никога не се пресича даже и да е вряла и застройката да не е на стайна температура.
А след това продължаваш по описания вече начин на отсипване и бъркане. 1)от супата в застройката, след това обратно. Това е тайната. Можеш да пробваш първо да разбиеш оцета и млякото, а след това яйцата, но според мен не е от голямо значение. Аз ги разбивам заедно. Успех!

Потребителски аватар
buci
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 52
Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
:: 27 рецепти от buci
:: 29 снимки от buci

Мнениеот buci » пон юли 27, 2009 10:53 am

Застройвам с едно яйце разбито с чаена чаша кисело мляко и супена лъжица брашно, разбива всичко добре и слагам да се свари като постоянно бъркам. Оставям да изстине няколко минутки и на тънко доливам от готовата предварително свалена от котлона супа и връщам всичко пак в тенжерата.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост