Домашен суджук

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате

Как се прави сиджук?

С търпение.
3
25%
желание
9
75%
 
Общо гласове: 12

biba_cool
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 4
Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
:: 12 рецепти от biba_cool
:: 13 снимки от biba_cool

Домашен суджук

Мнениеот biba_cool » вт апр 21, 2009 11:27 pm

Все още проучвам за идеалната рецепта на домашен суджук...
Не мога да намеря рецепта с подправката сминдух, която присъства в съдържанието на подправките. Имате ли вкусни рецепти с пропорциите за домашен суджук???
Очаквам предложения,благодаря предварително![
color=indigo][/color]
Последна промяна от biba_cool на ср апр 22, 2009 10:44 am, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » ср апр 22, 2009 7:46 am

Божара,на главната страница най-отгоре натисни там където пише РЕЦЕПТИ/с лилав цвят/.Натисни КАТАЛОЗИ,там ще намериш раздел ЗИМНИНА.Има много рецепти за домашно приготвени суджуци,луканки и т.н.Всички са изпитани.Дано си харесаш някоя.

Успех в приготвянето.
Изображение

biba_cool
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 4
Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
:: 12 рецепти от biba_cool
:: 13 снимки от biba_cool

Мнениеот biba_cool » ср апр 22, 2009 10:39 am

Разгледах рецептите, но не е голям изборът, ще продължа да търся...
Последна промяна от biba_cool на ср апр 22, 2009 10:45 am, променено общо 1 път.

biba_cool
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 4
Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
:: 12 рецепти от biba_cool
:: 13 снимки от biba_cool

Мнениеот biba_cool » ср апр 22, 2009 10:42 am

Не е голям изборът, и не употребяват в рецептите въпросната подправка[color=indigo]


Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » ср апр 22, 2009 11:17 am

Продукти за 10 кг.
3 1/2 смляно телешко месо
3 1/2 смляно свинско месо /гръдно/
3 кг кайма от свински бут
тънки свински черва
220г сол
55 г кимион
45 г червен пипер
15 г черен пипер
10 г чубрица
10 г селитра
сминдух по желание
Трите вида кайми се смесват/трябва да са престояли на студено/.Подправят се с всички подправки и се объркват.Сместа престоява няколко часа в хладилник.Червата се почистват добре,и се нанизват на специалната приставка на месомелачката.След като се напълнят с месото,краищата се връзват.Така приготвените суджуци се окачват на проветриво място.Переодично се разточват с точилка.


Божидара,дано този път съм ти била полезна.

Рецептата е изпитана през годините.
Изображение

biba_cool
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 4
Регистриран на: вт дек 25, 2007 12:29 pm
:: 12 рецепти от biba_cool
:: 13 снимки от biba_cool

Мнениеот biba_cool » ср апр 22, 2009 11:33 am

Благодаря за рецептата,Десислава! Ще я пробвам през зимата.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост