Как се правят хубави кебапчета и кюфтета?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
nana99
началник печка
началник печка
Мнения: 8
Регистриран на: нед авг 31, 2008 11:56 am
:: 17 рецепти от nana99
:: 11 снимки от nana99

Мнениеот nana99 » нед май 17, 2009 10:35 am

Здравейте на всички. Галя аз също живея в Испания и имахме същият проблем с каймата докато един ден баща ми реши да купи машина за мелене на месо. Купихме я от LIDL излезе доста добра има разни приставки и си правиш каймата както ти харесва на едрина и в каквото съотношение на различни видове месо и сланина ти харесва. В каимата за кюфтетата слагаме лука още по време на меленето и после при месенето пдправки, яйце и галета хляб не слагам.


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » нед май 17, 2009 10:58 am

Благодаря ти,Ваня,и аз си мислех Че проблемът е в липсата на сланина в каймата.Ще потърся машинка за мелене на месо и ще пробвам.Поздрави! :thumup: :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

RIGOLETTO
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 48
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА

Мнениеот RIGOLETTO » нед май 17, 2009 11:04 am

Според мен проблема се састои в това,че в Балгариа животните се отглеждат по по-различен начин.В Словениа месото сашто е суховато.Слагал сам смляна сланина за да го омазня,но саштествен резултат няма.Кюфтетата и кебапчетата стават суховати... :cry: :cry: :cry:

cocos1947
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 3
Регистриран на: пон май 26, 2008 5:28 pm

кюфтета

Мнениеот cocos1947 » съб юли 25, 2009 1:21 pm

здравейте!Аз също слагам в каймата за кюфтета галета вместо хляб и много магданоз и лук.За скара не слагам яйце.


Cheery_Pepi
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 43
Регистриран на: ср юли 22, 2009 10:35 am
:: 1 снимки от Cheery_Pepi
Контакти:

Мнениеот Cheery_Pepi » пон юли 27, 2009 8:24 pm

Вече няколко пъти се пробвам да направя сполучлива кайма за скара. За пържене и печене се получава, но за скарата - не и не. Все си остават сухи. След всичките тези опити се убедих, че самата кайма трябва да има и тлъстичко месце, а не да е направена само от месо.

vlahov_men
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 4
Регистриран на: пон юли 27, 2009 6:02 pm
:: 1 рецепти от vlahov_men

Мнениеот vlahov_men » вт юли 28, 2009 4:39 pm

MANI написа:Когато се приготвят кюфтетата и кебабчетата на скара се пръскат периодично с вода-така стават по-сочни.След овкусяването това също е важно :thumup:


Ами ако ги праскаж с вода на скарата не те ли хваща тока така кажи МАНИ :clap: :eek:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта