Хамбургери

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Хамбургери

Мнениеот Aliana » пет май 22, 2009 4:31 pm

Здравейте!


Знае ли някой, как се подправя каймата за хамбургери? И как се обработва, за да не се свиват "кюфтетата"?


Благодаря предварително! :)


Ралица
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 2:54 pm

Тези,които се продават,се правят само с яйце,лук,Черен пипер и сол.Аз ги правя така:замесвам каймата с едно яйце,рендосан лук,рендосан морков,рендосана Чушка/зелена/,сол или пилешки бульон/на прах/,черен пипер и галета/за да се сгъсти сместта/.Оформям ги тънички,овалвам в галета и ги пържа.Ако ти харесват на тиган/без мазнина/-не ги овалвай в галета.Като са тънки,не се подуват и не се свиват.И в каймата да преобладава телешкото месо.Стават много сочни и вкусни.Дано да ти харесат!Ще ни разкажеш.Съобразявам количеството на зеленчуците според каймата. :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб май 23, 2009 4:15 pm

Благодаря ти, Гале!


Аз снощи ги направих само с кайма (телешка) сол и пипер. Станаха от големина на шницели - колкото мини-кюфтенца :D Докарах ги хубаво! :oops:

Но ги ядохме, не можаха да изстинат даже!

Сладващият път ще ги направя както ти си описала, звучи многообещаващо!

Аз на кюфтета слагам винаги галета, ама мислех, че хамбургерите са друго :oops: А и не съм яла сигурно от години, не си спомнях даже, какъв им е вкуса в макдоналдс.


Благодаря ти за отговора!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 4:24 pm

"Изобретих" това със зеленчуците,заради малката,защото не ги харесва и винаги ги отхвърля от яденето.Като са рендосани не ги заглежда толкова.Стават различни от тези в Макдоналдс,но пък са много вкусни.Дано ви харесат и на вас.Поздрави! :)
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!


korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq
Контакти:

Хамбургери

Мнениеот korneliq » съб май 23, 2009 11:10 pm

Каймата за хамбургери се прави без хляб или галета. Нали ще се слага в питка. Дори и яйце не се слага, но се слага малко сода бикарбонат...на върха на лъжичката...така каймата не се свива при печене. Пробвайте и ще се убедите :serve:

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » нед май 24, 2009 1:06 am

Нели, това за содата важи ли за кюфтета и руло стефани?
Никога не съм слагала сода в каймата (само газирана вода).

korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq
Контакти:

Хамбургери

Мнениеот korneliq » нед май 24, 2009 8:42 am

Не съм слагала в кюфтетата, но когато правя принцеси с кайма, слагам задължително и каймата не се свива. А това с газираната вода ми хареса. Какво количество се слага :? :P

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » нед май 24, 2009 8:48 am

Нели,аз меся каймата като сипвам газираната вода по малко и я меся повечко време - докато стане с лъскава повърхност.На 1кг кайма около 150-200мл.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » нед май 24, 2009 1:35 pm

Лелеееее, колко идеи!


Докато ги пробвам всичките, ще се вядем на кайма! :D :D :D

Но задължително ще пробвам, няма да пропусна нито една.


На Рени: предполагам, че не слагаш никакъв хляб или галета в каймата? ИЛИ?

Дай една твоя рецепта, да се ориентирам! :D



Поздрави!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » нед май 24, 2009 1:40 pm

Рали, слагам си и хляб,галета - не!



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост