Хрупкава коричка на тиквичките

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Хрупкава коричка на тиквичките

Мнениеот BABY » пет май 22, 2009 8:47 pm

За да иамт тиквичките хрупкава коричка,като се нарежат се посоляват и се овалват в брашно,но не се пържат веднага!!Оставете за 10-15 мин, да се овлажни добре брашното/почти като кашица става върху тиквичката/ и тогава пържете.Стават с много хубава хрупкава коричка.
И по едрата риба,и цацата пържа по същия начин.Стават страхотни!
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пет май 22, 2009 9:01 pm

Аз пък комбинирам бяло брашно + царевично; царевично + галета или бяло + галета.И в трите комбинации слагам сол.
Дребните рибки направо се топят в устата като се препържат малко!

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 12:51 am

Аз винаги панирам със суха смес за картофено пюре.Става много вкусно и хрупкаво. :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » съб май 23, 2009 12:52 am

Галка, а при консумиране не се ли усеща вкусът на картоф.....


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 10:00 am

Ами не,аз слагам в сместта сол и Черен пипер и не се усеща вкуса на картоф.Даже,ако са пилешки хапки,можеш да сложиш и малко къри.Много вкусни стават. :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » съб май 23, 2009 11:10 am

Трябва да се пробва, но веднъж правих такова пюре и
не ми хареса вкусът и миризмата.

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 11:14 am

Да,вкусът не е като на истински картоф.Има два вида смес за пюре-едната е на прах,а другата на люспи/като на риба/.Ако намериш от люспестата по-добре.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » съб май 23, 2009 11:17 am

Е-е-е-е, по-изчерпателен отговор няма!
Благодаря ти Галка!

sve_georgieva
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 204
Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
:: 19 рецепти от sve_georgieva
:: 39 снимки от sve_georgieva

Мнениеот sve_georgieva » съб май 23, 2009 11:31 am

Аз тиквички и патладжани пържа по следния начин- нарязват се на тънки парчета и се осоляват. На патладжана да му излезе горчилката, а на тиквичката водата. Патладжана го измивам, но тиквичката-не. Приготвям смес от брашно и вода, трябва да се получи рядка каша с гъстотата на гъст айран. Потапям в нея и веднага пържа. Пробвайте и няма да съжалявате!

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » съб май 23, 2009 12:21 pm

sve_georgieva :thumup: следващия път ще пробвам по твоя начин.Той е почти като моя.Само дето аз не правя сместа отделно,но се получава същия ефект накрая.Наистина стават ....мммм,страхотни!!
Пържила съм тиквички и с царевично брашно,но с пшеничното ни харесват повече.И друго момичета,както пържа тиквичките,пържа и пилешки дроб.Изпържвам го малко повече и става хрупкав,ние така го харесваме.Но и нормално изпържен да е,пак има хрупкава коричка.И непремено подправка за дреболии!!Вкуса е страхотен.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта