Питки за дюнер

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Питки за дюнер

Мнениеот Galya68 » съб май 23, 2009 1:04 am

Някой знае ли как се правят питките за дюнер? :?
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!


Потребителски аватар
julie19
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср яну 28, 2009 12:19 pm

Мнениеот julie19 » ср юни 24, 2009 2:00 pm

И на мен ми е интересно
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
samira
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 40
Регистриран на: ср юли 01, 2009 7:08 pm
:: 82 рецепти от samira
:: 81 снимки от samira

Мнениеот samira » чет юли 02, 2009 5:41 pm

Аз ще ви дам рецептата за питките(лафа),както тука при нас в Израел ги правят,само че на готовите питки с пълнежа им казваме шурма :) та ето :


Продукти:
1 кг набухващо брашно
около 700 мл топла вода
3 лъжици сух набухвател
3 лъжички захар
1 лъжица сол
1/2 чаша зехтин
В съд се размесват брашното, маята и захарта до получаването на тесто, след което се добавя солта; меси се около 20 минути. Прекратява се месенето, тестото се намазва със зехтин и се оставя на втаса. Като започне да се издува отново се меси и така общо три пъти се меси. Разделя се на 10 топки, които да си втасват отделно, разточват се на питки и се слагат на загорещен садж (аз например ама много рядко ползвам голям тиган) . През цялото време питките се раздърпват с ръце,почти не се разточва . Запичането е бързо, около минута от всяка страна - докато видиш тези петна на запечено, които се появяват...
Ама в Израел ги правят на садж или в специални фурни,в къщи не стават същите... :D

vilito
началник печка
началник печка
Мнения: 84
Регистриран на: ср юли 08, 2009 2:08 pm
:: 1 рецепти от vilito
:: 10 снимки от vilito

Мнениеот vilito » пет яну 01, 2010 4:40 am

Аз бих казала,че у дома изобщо неможе да се направят! :thumup:
Изображение


Потребителски аватар
gim
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 8
Регистриран на: пет яну 08, 2010 11:39 am
:: 11 рецепти от gim

Мнениеот gim » съб яну 09, 2010 4:22 pm

Това ми прилича на нашите пърленки.Няма ли да се натрошат като се направи дюнера?



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта