Вкусно ядене от стар хляб

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » ср сеп 03, 2008 4:19 pm

Сирена,колко интересно!!!!
Кубети - домашно производство :!:
А може филийките първо да се намажат с чесънче......


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнениеот vg » нед сеп 07, 2008 12:21 pm

Тъй като темата явно е интересна, а и по идея на tillia събрахме основните идеи в статия в енциклопедията - Какво да правим със стария хляб?.

Въпреки многообразието от предложения до тук сме сигурни, че има и какво още да се каже по въпроса, така че продължавайте дискусията тук (темата в "Тема на седмицата" е заключена, за да бъде всичко на едно място).
Екипът на "Веселият Готвач"

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » нед сеп 07, 2008 12:26 pm

Sirena написа:Ето какво правя ако ми остане хляб - намазвам филиите с маргарин /масло/, поръсвам с пикантина, режа на малки кубчета и запичам във фурната - стават кубети за биричката.



Това е идеално за всякакви крем супи :!:

senta
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3
Регистриран на: ср авг 15, 2007 11:52 pm
:: 189 рецепти от senta
:: 114 снимки от senta
Контакти:

Мнениеот senta » нед сеп 07, 2008 4:35 pm

Майка ми правеше мачкан от стар хляб. 2-3 филии хляб се накъсват на залчета и се запържват в масло, трябва повечко масло. Добавя се шунка или друг колбас (може и без него) и 3-4 яйца, малко сол, черен пипер или чубричка. Става чудесна и доста калорична закуска.


Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пон сеп 08, 2008 10:03 am

Сега се сетих в началото на промените,
когато имаше криза за хляб какво правех със старият хляб -
мокрех го с вода,намазвах го с олио и запичах във фурната :!:
Децата ми много го харесваха,защото коричката му ставаше хрупкава.
Ядяхме го топъл!

PL_R
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1
Регистриран на: ср юли 09, 2008 4:03 pm
:: 8 рецепти от PL_R

Мнениеот PL_R » пет сеп 12, 2008 9:45 am

дано да не се случва вече



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта