Rhubarb

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
daksi
началник печка
началник печка
Мнения: 37
Регистриран на: пон яну 28, 2008 12:26 pm
:: 17 рецепти от daksi
:: 13 снимки от daksi

Rhubarb

Мнениеот daksi » съб юни 20, 2009 6:23 pm

Ревен (хинди: रेवाचीनी, रेवन्दचीनी) принадлежи към рода многогодишни растения, която се разраства от дебели къси коренища. Рода е в семейство Polygonaceae, и включва зеленчуков ревен (хрема rhabarbarum или хрема х hybridum.) Растенията имат големи листа, които са донякъде триъгълна форма, с дълги месести petioles. Цветята са малки, зеленикаво-бяло до розово-червено, и групирани в големи комбинирани листнат съцветия. А броят на сортовете от ревен са опитомени както като лекарствени растения и за човешка консумация. Докато листата са токсични, стъблата се използват в пайове и десерти.Цветът на ревен стъбла могат да се различават от обичайно свързани пурпурен червен, чрез капчеста леки розови, просто светлината зелено. Ревен стъбла, са описани като поетично пурпурните стъбла. Цветът е резултат от наличието на anthocyanins и варира според сорта и двете ревена и производство техника. Цветът не е свързан с нейната годност за готвене: на зеления-stalked ревен е по-силно и има по-висока доходност, но червеният цвят стъбла са много по-популярни сред потребителите.В стъбла, които са petioles, могат да бъдат приготвени по различни начини. Един от начините е да се понижи до стъблата в един-инчов парчета и задушаваме тях (сваряваме ги във вода, то е само необходимо да се покрият едва стъбла с вода, защото ревен стъбла себе съдържат голямо количество вода), със захар ( 1 / 2 до 3 / 4 чаша захар, за всеки килограм ревен), а често и канела и индийско орехче и понякога на супена лъжица лимонов сок или лимонов сок, се добавя. След като стъблата
Добавят се в вряща вода, за около 45 минути до един час при средна топлина докато соса е най-доброто, а останалите дискретни стъбла лесно могат да се прободоха с вилица, те доходност плавен сладко-кисел сос, че има отличителен вкус подобен на сладък и кисел сос. Този сос се нарича rhubarbsauce, по аналогия с ябълково пюре. Както глупости, този сос обикновено се съхранява в хладилник и яде студено. В сос, задушен, когато над средните топлина само за кратко време (около 20 минути) и само с малко вода, така че ревен стъбла предимно дискретна атмосфера, може да се използва като пълнеж за пай , tarts, и е раздадена. Понякога задушен ягоди се смесва с ревен, за да ягода-ревен пай. Настоящата обща употреба, е довела до жаргонен термин за ревен, "пай завод". Сготвени с ягоди и ябълки като подсладител, или със стволови или корен джинджифил, ревен прави отличен конфитюр. Той може също да бъде използван, за Тя също може да се използва за правене на вино.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Cheery_Pepi
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 43
Регистриран на: ср юли 22, 2009 10:35 am
:: 1 снимки от Cheery_Pepi
Контакти:

Мнениеот Cheery_Pepi » ср юли 22, 2009 1:01 pm

daksi, благодарение на теб имам просветление за какво и как се използват тези стъбла, а и едва сега разбрах как е на български. Не съм се пробвала да го ползвам в кунхята, но съм опитвала някои готови неща съдържащи го - най-вече плодово кисело мляко и готов пай и определено ми допадат на вкус.


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта