Домакина се познава по сервирането

Изкуството на красивата храна
Потребителски аватар
samira
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 40
Регистриран на: ср юли 01, 2009 7:08 pm
:: 82 рецепти от samira
:: 81 снимки от samira

Домакина се познава по сервирането

Мнениеот samira » вт юли 14, 2009 8:00 pm

Както е известно,добрия\та домакин\я, се познава по сервирането. Затова желателно е да се знаят някои правила при сервирането. Така обстановката ще бъде хем красива и приятна,хем и гостите ще са поласкани.
Чашите се поставят от дясната страна.
Бутилките никога не стоят на масата.
Най напред се сервира ракия или друг концентрат,задължително по избор на госта.
В зависимост от вида на основното ястие се определя и виното. За рибата, пилешкото и нетлъстите меса са белите сухи вина, а за по мазните храни-червените.При предпочитания може да се сервира и бира.
С кафето се поднася ликьор или коняк. Шампанското се отваря накрая.
Ако менюто включва супа, супника стои върху масичката за сервиране, където са и чиниите. Супата се подава от дясната страна, а всички останали ястия-от лявата. Празните чинии се вземат от дясно.


Върни се в “Карвинг”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта