Видове подправки

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Lilito
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 9
Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm

Видове подправки

Мнениеот Lilito » нед ное 11, 2007 2:12 pm

Здравейте на всички,нова съм във форума.Днес го намерих и много ми хареса.В него прочетох рецепта в която се ползва вегета,но имам един проблем,понеже съм в чужбина и моля ако някой може да ми каже с какво мога да я заместя,ще съм ви много благодарна :roll:


Потребителски аватар
jeni
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 41
Регистриран на: ср сеп 05, 2007 5:49 pm
:: 184 рецепти от jeni
:: 5 снимки от jeni

Мнениеот jeni » нед ное 11, 2007 5:03 pm

Може да се използва всякаква суха зеленчукова подправка,даже и кубче бульон натрощен на прах.

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » нед ное 11, 2007 11:13 pm

И аз бих казала кубче бульон - само, че при това положение намали малко солта в рецептата, че бульончетата са соленки. Друго, което ми идва на ум е зеленчукова супа на прах (или малки гранулки).

Иначе, вегетата си е подправка и можеш да я замениш с друга по твой вкус :)

Потребителски аватар
Lilito
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 9
Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm

Мнениеот Lilito » пон ное 12, 2007 4:59 pm

Благодаря ви много,ще пробвам. Наистина когато готвя бг.ястия ми е трудно с подправките,но се радвам че поне имам чисто бг-та подправка чубрицата,че без нея много ястия не се получават както трябва :(


Потребителски аватар
sever
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 43
Регистриран на: пон ное 12, 2007 7:53 am
:: 49 рецепти от sever
:: 19 снимки от sever

Мнениеот sever » вт дек 04, 2007 4:31 pm

Lilito написа:Благодаря ви много,ще пробвам. Наистина когато готвя бг.ястия ми е трудно с подправките,но се радвам че поне имам чисто бг-та подправка чубрицата,че без нея много ястия не се получават както трябва :(

Мога да ти дам и идея сама да си приготвиш вегета, стига да имаш желание.Не отнема много време, но е сръткаво.Правех го преди години,като си седях вкъщи.Та...моркови, чушки/зелени, червени, жълти/,праз,целина/глава,листа,стебла/,пащърнак,магданоз/корени/,на 1 кг. зеленчук- 20гр. натриев глутамат.Зеленчуците се нарязват на много малки кубчета и се разстилат на домакинска хартия и се оставят да изсъхнат.Прибират се в буркан с капак и се прибавя глутамата.

SweetyPie
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 51
Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
:: 12 рецепти от SweetyPie
:: 12 снимки от SweetyPie
Местоположение: някъде

Мнениеот SweetyPie » вт дек 04, 2007 9:36 pm

Лилито аз също живея в чужбина ,но почти във всеки магазин за хранителни стоки продават подобие на вегета,даже в някой и вегетата в сините опаковки като в БГ.Продават също така чубрица,джоджен.Ако искаш кажи къде живеееш ,можем да ти помогнем с наиминованията. :D

Потребителски аватар
Lilito
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 9
Регистриран на: нед ное 11, 2007 1:55 pm

Мнениеот Lilito » ср дек 05, 2007 1:24 pm

Благодаря за предложенията,ще пробвам.Аз наскоро правих нещо подобно с моркови,червени чушки,домати,целина и магданос ,само че сурови се смилат с машинка и се объркват със сол,и се съхраняват в буркани,ако някой се интересува ще напиша и количеството.Що се отнася до това къде живея-от няколко години съм в Кипър.И тук започнаха да внасят вече някои бг.стоки.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта