Кашкавалки от парено тесто

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Кашкавалки от парено тесто

Мнениеот Aliana » съб авг 08, 2009 5:22 pm

Здравейте момичета и момчета...

Преди мнооого години майка ми ми беше донесла едно БГ-кулинарно списание, казваше се Сол-Пипер. Беше коледно издание и една от рецептите беше за кашкавалки от парено тесто.

Слагаше се мляко, масло и сол да кипнат, сипваше се брашното наведнъж.....или имаше и други съставки??? сваляше се от огъня, слагаха се яйца едно по едно и накрая нарязан на кубчета кашкавал. Правеха се топчици, които се печаха, без да се отваря фурната, иначе спадали, така пишеше.

Обаче аз не помня по колко се слагаше от всеки продукт, последно ги правих преди около 3 години, а после по невнимание моят мъж ми изхвърлил списанието :cry:


Имате ли идея колко брашно на колко мляко би трябвало да бъде?

Или готова рецепта?



Благодаря ви!

:flow1: :flow1: :flow1: :flow1:
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб авг 08, 2009 8:05 pm

Рецептата е намерена! Благодаря ти, Оля!


Препоръчвам я на всички - стават винаги и се харесват на всеки!




Това е вкусотията:


Соленки с кашкавал ІІ
www.facebook.com/artandhobby


Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта