Мармалад дт боровинки

Дъра-бъра за всичко в кухнята
pepelqjka2905
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 7
Регистриран на: съб юли 25, 2009 12:21 am

Мармалад дт боровинки

Мнениеот pepelqjka2905 » съб авг 22, 2009 2:22 am

Продукти. 1кг. боровинки,400 г захар, 200мл. вода,0.5г салицилов прах.
Приготвяне. Почистените боровинки се заливат с водата.Свагат се на огъня да възврат за 10 -15 мин.След това се снемат и се претриват през сито,върху което се задържат семките.Полученото пюре се смесва със захарта и отново се вари,като се бърка непрекъснато,докато се сгъсти добре.преди да се махне от огъня, се прибавя салициловият прах,разбърква се добре и се вари още 3-4мин.Гстсвият мармалад,след като истине,може да се постави в буркани,за да се запази по дълго време.


Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 875
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » съб авг 22, 2009 4:16 am

Интересна рецепта, аз като видя "боровинки" и се ентусиазирам :bliz:

Защо не я включиш в сайта, при другите РЕЦЕПТИ- ето тук Добавяне на нова рецепта има информация как става това. В Полезна информация има и други теми, които могат да ти помогнат да се ориентираш в сайта :)
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнениеот neli.mag » съб авг 22, 2009 8:27 am

Много интересна рецепта! :clap: Пепеляшке, за какво се използва салициловия прах?

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » нед авг 23, 2009 3:53 pm

Преди години използвахме салицил при консервирането на туршии. За пръв път чувам да се ползва при сладка. Предполагам, че е със същото действие. :?


Потребителски аватар
eledra
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 217
Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
:: 343 рецепти от eledra
:: 760 снимки от eledra

Мнениеот eledra » пон авг 24, 2009 9:31 am

За салициловия прах знам,че се слага при домашно приготвени колбаси - луканки и суджуци и др.Той запазва цвета непроменен при сушене - червен на месото.А за рецептата - мисля,че е добра. :clap: Не съм правила мармалад,но сладка и компоти да.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта