сладко от манго

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
daksi
началник печка
началник печка
Мнения: 37
Регистриран на: пон яну 28, 2008 12:26 pm
:: 17 рецепти от daksi
:: 13 снимки от daksi

сладко от манго

Мнениеот daksi » съб авг 22, 2009 8:38 pm

Дайте идея как да си направя сладко от манго.Да ви кажа никога не съм правила каквото и да е сладко та нямам идея никаква какво да правя.Помагаите ама бързичко-мангото е на промоция в супермаркета.


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » нед авг 23, 2009 12:03 am

Аз съм правила с манго и кайсии, с желираща захар 3:1.

На 3 кг плод (претеглен СЛЕД почистването) се слага 1 кг желираща захар, престоява 1 час, аз лично го пюрирам директно в тенджерата ( не е задължително), кипва се, ври 3 минути, пълнят се бурканите с винт, обръщат се за 15 минути, после се оставят да изстинат. Трайни поне 1 година.

Този начин важи за всеки плод. За конкретния конфитюр си спомням, че бях взела повече кайсии от манго. Кайсиите се бланшират 1 минута и се обелват. После всичко се нарязва на парченца и се процедира както горе е описано. Можеш да добавиш и всякакви подправки - ванилия, канела, карамфил, мента, клонки позмарин и т.н. Те се слагат накрая. Лимонова или портокалова кора, пресен джинджифил на парченца или кокосови стърготини - те се слагат да киснат с плода и се варят с конфитюра.

Естествено можеш да ползваш захар 1:1 (1кг плод на 1 кг желираща захар) или 2:1.

Понеже не обичаме да е много сладко, затова ползвам 3:1.



Успех и кажи какво е станало :thumup:



Поздрави!


Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост