Хиляда листа

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет авг 27, 2009 5:15 pm

Аз първо се сетих за тази тук Домашна месена торта.

Много ми е странно, че никога не бях чувала нито за хиляда листа, нито за Наполеон :oops:

Моят сладкиш се получи от Айле сладкиша, който прочетох тук в сайта, но нямах кори и взех бутертерсто, и то не на пластове, а вертикално навити ленти. Ще сложа рецептата в сайта.

Ами смятам да пробвам с бутертесто и крем, най-обикновен, този тук например Жълт крем.

От рецептите, които прочетох, не разбирам, дали кремът трабва да попие в блатовете, или трябва да останат хрупкави?

В рецептата на Веси кремът е маслен, не вярвам тай да попива, или???

Гале, този пълнеж в Испания, за който си писала - той овлажнява ли листите?
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » чет авг 27, 2009 5:29 pm

Рали,кремът не попива.Листата си остават хрупкави.Тук се използва този крем http://www.receptite.com/recepta.php?r=11092 .Прави се по следният начин:Многолистното тесто се размразява/предполагам,че и там се продава замразено/,поставя се в тава върху хартия за печене и се пече около 30 мин на 180º/предварително загрята фурна/.Забравих-когато сложиш тестото в тавата,маркирай с нож правоъгълници,така ще го разрежеш на парчета по-лесно след като се изпече.Като изстине,вкарай крем във всички празнини с помощта на сладкарски ръкав.Най-отгоре се поръсва с пудра захар,към която можеш да прибавиш и малко канела на прах,ако обичате.Качих снимки в галерията,но все още не са излезли.Ще се опитам след това да ги сложа тук във форума.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » чет авг 27, 2009 5:32 pm

Току що видях,че не се отваря рецептата на крема и пише,че вероятно е изтрита.Представа нямам защо.Но,ако искаш ще ти кажа как се прави.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет авг 27, 2009 5:48 pm

Искам, я :P

Но само ако имаш желание и време.

А ето го моето подобие на милфьой

Изображение

Всъщност няма нищо общо с оригинала, как му напомни за това - незнам :?
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » чет авг 27, 2009 5:48 pm

http://www.snimki.receptite.com/index.p ... hoto=11207 На тази снимка блатовете са разделени,за да се сложи крема между тях.На неодобрената снимка беше другия вариант със запълване на празнините,който на мен лично по ми харесва.Отвори тук,за да видиш снимката само http://servicios.laverdad.es/gastronomi ... 0205c.html .
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » чет авг 27, 2009 5:51 pm

Сладкарски крем


* 1 л прясно мляко
* 250 г захар
* 4 бр. жълтъци
* 90 г царевично брашно (на прах)
* кората на 1/2 лимон, нарязана на лентички
* 1 пръчица канела
* 1 ч.л. масло

От млякото се отделя 100 мл (студено), смесва се с царевичното брашно и когато се разтвори се разбива с жълтъците. Останалото количество мляко се слага на слаб огън със захарта, канелата и лимоновата кора. В момента на завиране се прибавя на тънка струйка сместа с жълтъците. Бърка се енергично 1-2 минути, докато кремът се сгъсти. Отстраняват се канелата и лимоновата кора и се прибавя маслото.
Този крем е подходящ за всички торти и украси. Може да се прибави какао или шоколад на прах, за да се получи шоколадов крем. Ако се използва за пълнеж (на еклери например), захарта се намалява наполовина.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Хиляда листа

Мнениеот PassionFlower » чет авг 27, 2009 5:52 pm

Хиляда листа на френски е : mille feuilles
Последна промяна от PassionFlower на чет авг 27, 2009 6:02 pm, променено общо 1 път.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет авг 27, 2009 5:52 pm

Вторият линк не съдържа снимка :( Копирай само адреса на снимката и го сложи тук, моля те :/
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » чет авг 27, 2009 6:27 pm

Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пет сеп 04, 2009 8:44 pm

Eто резултатът от търсенето. Направих ги по преведена ми от Галя рецепта, за което МНОГО й благодаря!

Гале, чакам да сложиш рецептата, за да кача снимките:


Изображение

Изображение


Станаха мнооого вкусни, мога да ги препоръчам на всеки!



:flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1: :flow1:
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта