Купих от Гърция уж кисело мляко а се оказа сметана с 8% масл

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Lili111
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: пет сеп 04, 2009 10:38 pm

Купих от Гърция уж кисело мляко а се оказа сметана с 8% масл

Мнениеот Lili111 » пет сеп 04, 2009 10:49 pm

Здравейте.Наскоро бяхме в Гърция и понеже си купувахме кисело мляко там в едни големи кутии с 2% масленост много ми хареса и викам ще си купя на връщане за България.Обаче на мястото на тези кофички по 1кг. имаше някакви други на които пишеше 8% масленост и аз си казвам кисело мляко с 8% масленост не съм хапвала такова и си купих 3 кофичкипо 1 кг.Като отворих преди малко едната ---оле такъв ужас не съм яла ,гадно маслено със някакъ особен вкус на блажна боя и побързах да вляза някъде да питам,що за изобретение е това,някой знае ли?Какво да я правя сега тази гадост и не беше ефтина,пфу изгоряха ми парите и нищо насреща.Ама тези гърци не стига ,че са в Европейския съюз от толкова време,а нямат превод на никакви етикети по магазините нито на хранителните продукти.Да им купувам гадориите ,така ми се погади,че няма да хапна нищо поне три дни:((((( :cry: :? .Добър апетит на всички :roll:


donita
началник печка
началник печка
Мнения: 81
Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
Местоположение: Географският център на България

Re: Купих от Гърция уж кисело мляко а се оказа сметана с 8%

Мнениеот donita » съб сеп 05, 2009 12:24 am

Lili111 написа:Здравейте.Наскоро бяхме в Гърция и понеже си купувахме кисело мляко там в едни големи кутии с 2% масленост много ми хареса и викам ще си купя на връщане за България.Обаче на мястото на тези кофички по 1кг. имаше някакви други на които пишеше 8% масленост и аз си казвам кисело мляко с 8% масленост не съм хапвала такова и си купих 3 кофичкипо 1 кг.Като отворих преди малко едната ---оле такъв ужас не съм яла ,гадно маслено със някакъ особен вкус на блажна боя и побързах да вляза някъде да питам,що за изобретение е това,някой знае ли?Какво да я правя сега тази гадост и не беше ефтина,пфу изгоряха ми парите и нищо насреща.Ама тези гърци не стига ,че са в Европейския съюз от толкова време,а нямат превод на никакви етикети по магазините нито на хранителните продукти.Да им купувам гадориите ,така ми се погади,че няма да хапна нищо поне три дни:((((( :cry: :? .Добър апетит на всички :roll:


На всички гръцки продукти има и написани етикети на английски.Поне като не разбирате гръцки,на английски може да го прочетете.Но ако и този език не се знае,то тогава грешката е само във Вас.Във всеки един по голям супермаркет та дори и в по малките магазинчета има съответно надписани етикети и на гръцки и отдолу на английски език.Не може да ме оборите с това защото 9 години живях и работих там,та знам за системата им на продажба

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 889
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » съб сеп 05, 2009 5:08 am

Тук в Австралия има много богат избор от кисели млека, включително и "Greek style". Тъй като няма "Bulgarian style" в началото решихме да пробваме гръцкото. Определено не ни хареса - според мен е твърде кисело, Неви казва, че направо нагарча, а и беше по-воднисто отколкото се очаква. Хубавото е, че след това открихме и наистина вкусно мляко :)

donita - какво имаш предвид - че си е пишело, че това не е кисело мляко или...?
Aut viam inveniam aut faciam

Vida
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 324
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
:: 67 рецепти от Vida
:: 66 снимки от Vida

Мнениеот Vida » съб сеп 05, 2009 7:56 am

Ние като бяхме в гърция,опитахме с 10%масленост и беше страхотно.Много ми хареса,правехме си млечна салата...всеки с вкуса и претенциите си,мога да кажа аз!


donita
началник печка
началник печка
Мнения: 81
Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
Местоположение: Географският център на България

Мнениеот donita » съб сеп 05, 2009 10:22 am

Pavel написа:Тук в Австралия има много богат избор от кисели млека, включително и "Greek style". Тъй като няма "Bulgarian style" в началото решихме да пробваме гръцкото. Определено не ни хареса - според мен е твърде кисело, Неви казва, че направо нагарча, а и беше по-воднисто отколкото се очаква. Хубавото е, че след това открихме и наистина вкусно мляко :)

donita - какво имаш предвид - че си е пишело, че това не е кисело мляко или...?


Да точно това имах предвид.На гръцки кисело мляко е /γιαούρτι/, и същевременно на английски /yogurt /.Сметана/κρέμα γαλακτοσ/ и английското наименование /cream /.Колкото до качеството на млеката в Гърция има хиляди разновидности на кисело мляко,с масленост без масленост,тъй като вкусовете на всички са различни едни харесват по киселите други не.Но определено мога да кажа,че качеството им надминава българското производство.

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » съб сеп 05, 2009 12:00 pm

Фактът е, че Лили сега ще й се наложи да търси рецепти какво да прави с 3 кг сметана :)

Иначе, за съжаление българското производство на кисело мляко, в частност, и млечни продукти като цяло е с много ниско качество :(

Lili111
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: пет сеп 04, 2009 10:38 pm

Ех,Донита Донита.........

Мнениеот Lili111 » съб сеп 05, 2009 5:00 pm

"На всички гръцки продукти има и написани етикети на английски.Поне като не разбирате гръцки,на английски може да го прочетете.Но ако и този език не се знае,то тогава грешката е само във Вас.Във всеки един по голям супермаркет та дори и в по малките магазинчета има съответно надписани етикети и на гръцки и отдолу на английски език.Не може да ме оборите с това защото 9 години живях и работих там,та знам за системата им на продажба"

Виж какво Донита,зададох въпрос на който ,ако можеш да ми дадеш отговор ми дай,а аз не виждам такъв,освен,че си си чесала езика да ми парадираш че си живяла 9 години в Гърция.Аз съм завършила английска филология и съм преподавател в едно от училищата Европа,така че знам английски перфектно,както ти сигурно не знаеш гръцки,но на тази сметана ли е кисело мляко ли е НЯМА превод на английски нито думичка,иначе не бих пуснала тема.Магазина се намира до Порто Карас в местноста Парадизо и ако имаш време отскочи до там,да се убедиш.Аз само помолих някой да ми разясни,не да ми парадира с работата си в Гърция без конкретен отговор.Благодаря на всички останали за отговорите особено на Xevi,сега почвам да събирам рецепти за сметаната:))),ако можеш предложи ми нещо,да я изхабя до 1 месец преди да е изтекла годноста и :chef: :D .Поздрави на положително настроените във форума :)

Потребителски аватар
desislava76
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 420
Регистриран на: ср яну 07, 2009 10:55 am
:: 92 рецепти от desislava76
:: 29 снимки от desislava76
Местоположение: Географски център на България

Мнениеот desislava76 » съб сеп 05, 2009 5:04 pm

Ехееее,браво бе Лили браво.И това ми било преподавател.С този остър и нагъл тон-накъде бе мила?
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб сеп 05, 2009 5:28 pm

Лили, здравей!


Аз правя една торта с 1,2 кг квасена сметана, рецептата е тук - Торта Алиана. Ако ви се прияде сладичко - можеш да я направиш. Но недей да я цедиш, а сложи не само 1 пакет крем, а поне 1,5 или 2 пакета - щом сметаната е само 8% ще е по-течна и по-постна. Мисля, че така ще се доближи до първоначално замисленият крем от рецептата.


Що се отнася до тонът на писането - каквото повикало, такова се обадило.
Коментар от рода "който се е объркал - сам си е крив" вместо някакъв съвет - води до подобен отговор - това е човешката природа.


Поздрави!

Ралица
www.facebook.com/artandhobby

donita
началник печка
началник печка
Мнения: 81
Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
Местоположение: Географският център на България

Мнениеот donita » нед сеп 06, 2009 10:46 am

В отговор на поста на госпожа Лили.Ще Ви бъде ли удобно ако може разбира се,да направите снимки на тази прословута сметана,та да видим и ние за какво става дума.Чак тогава ще мога да Ви отговора подобаващо.
Последна промяна от donita на нед сеп 06, 2009 4:51 pm, променено общо 1 път.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост