сърнели(сърненки)

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
mariela78
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 12
Регистриран на: пет сеп 18, 2009 11:52 am
:: 2 рецепти от mariela78

сърнели(сърненки)

Мнениеот mariela78 » съб сеп 19, 2009 2:35 pm

Искам да попитам за рецепта за консервиране на сърнели(сърненки), съпругът ми ходи за риба, е риба не донесе , но една чанта сърненки и сега не зная какво да ги правя :?


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5390
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » съб сеп 19, 2009 2:52 pm

Мариела,
Както и да ги направиш сложи при приготвянето няколко стръка пресен магданоз. От наши братовчеди, които са запалени гъбари знам, че ако магданоза промени цвета си и потъмнее /не говоря за нормалния цвят на сварен магданоз/ значи в гъбите има някоя отровна. Тогава се изхвърля цялата партида. Виждала съм това с очите си.
Дано да съм ти била полезна. :)
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

mariela78
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 12
Регистриран на: пет сеп 18, 2009 11:52 am
:: 2 рецепти от mariela78

Мнениеот mariela78 » съб сеп 19, 2009 2:59 pm

Благодаря за бързия отговор със сигурност ще се съобразя със съвета ти, защото и аз нямам много доверие на горските гъби :D

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » съб сеп 19, 2009 3:26 pm

За ядене най-вкусни са панирани.
Знам че може да се изсушат. После да се стрият на брашно и да се добавят към различни ястия.
За консервиране виж http://kulinar.balkanwebdesign.com/zzko ... ne_na_gabi , ако нещо може да ти помогне. :love: :chef:


zuzkoto
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 225
Регистриран на: ср окт 15, 2008 1:20 pm
:: 138 рецепти от zuzkoto

Мнениеот zuzkoto » съб сеп 19, 2009 8:43 pm

Мариела, специално за сърнелите може да бъдеш спокойна, те нямат двойници. Аз обикновено ги панирам, а когато съм набрала в по-големи количества ги изсушавам и след това ги смилам с машинката за кафе. Получава се чудесно брашно за подправка. Също може да ги замразиш във фризера след като са добре подсушени.

Потребителски аватар
krisi
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 350
Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:12 pm
:: 75 рецепти от krisi
:: 323 снимки от krisi
Местоположение: Sveti Vlas

Мнениеот krisi » нед сеп 20, 2009 12:06 am

Малиела,в съд с вода се слага сол и чер пипер като заври се пускат гъбите нарязани на перченца, бланшират се за две, три минути и се затварят в буркани и се варят около час.
Баща ми ходи и тои за гъби и мислия че така ги правият, утре ще попитам майка ми защото тя се занимава с тях.

Потребителски аватар
morskia
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 28
Регистриран на: пет яну 09, 2009 8:32 am

Мнениеот morskia » нед сеп 20, 2009 3:12 pm

Здравейте,Олга сърнелата има и то много опасен двойник,но е без пръстенче(двойника)и като я срежеш посинява.Панирани ще са сериозно мезе за мача днес :D Правил съм ги също цели в тавата,с масло и сол,вътре в гъбата :hungry:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост