лесна баница

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Biliana79
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: чет сеп 24, 2009 8:55 am

лесна баница

Мнениеот Biliana79 » чет сеп 24, 2009 9:29 am

със сода?
имах една рецепта, но я забравих... :shock: :? :/ :cry:


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 699 рецепти от tillia
:: 2529 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пет сеп 25, 2009 2:16 pm

Въпросът ти е много общ. За каква баница става въпрос - с кори /точени или готови/, завита, налагана или така наречената "мързелива баница"?
Най-добре е да отидеш в "Каталози"- "Тестени" - "Баници". Напиши в "Ключови думи" - "сода". Ще ти излезнат рецептите на баници със сода. Предполагам, че това ще те ориентира.
Желая ти успех! :love: :chef:

Потребителски аватар
neli.mag
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 138
Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
:: 33 рецепти от neli.mag
:: 136 снимки от neli.mag
Местоположение: Кърджали

Мнениеот neli.mag » пет сеп 25, 2009 3:20 pm

Малко общо казано СОДА. Къде се слага тя - в тестото или в плънката на баницата?

donita
началник печка
началник печка
Мнения: 81
Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
Местоположение: Географският център на България

Мнениеот donita » пет сеп 25, 2009 6:09 pm

neli.mag написа:Малко общо казано СОДА. Къде се слага тя - в тестото или в плънката на баницата?


Аз правя моята баница така.Вземам листите за баница и в съответно подходяща тавичка започвам да нареждам ред листи натрошено сирене.На всеки трети лист слагам по малко олио и така докато се свършат листите.Нарязвам баницата и я заливам със 4 яйца разбити с 1 малка бутилка газирана вода. Най отгоре там където е срязано по ъглите слагам помалко маргарин или масло.Слагам да се пече и след като се опече обръщам баницата с тавата в друга по голяма тава,по този начин става по бухнала баницата


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб сеп 26, 2009 12:34 am

И аз правя като Донита, става много хубава! :thumup: Преди всичко е сочна, а не мазна.

Или - сиренето разбърквам с яйца и кисело мляко, наслагвам плънката без да слагам олио, нарязвам я, по разрезите и ръбовете наливам фанта или спрайт, и пека. Става друга, но също много хубава. И изобщо не е мазна, но не е и суха.
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта